Program okunan Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. 

Program, Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından Rıdvan Hoca Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Seyfi Pınarbaşı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Akabinde Vakıf Başkanı Bayram Nurdoğan, “Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum Sosyal Uyum Projesi’nin” tanıtım sunumunu yaptı.

Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yaptığı konuşmada, projenin toplumlar arasındaki birleştirici özelliğine vurgu yaptılar.

Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti

Vali Coşkun ise program sonunda katılımcılarla yaptığı hasbihalde, “Ev sahibi konumundaki hemşehrilerimiz ile ilimizde yaşayan  göçmenler arasındaki sosyal uyuma katkı sağlamak ve iki toplum arasındaki etkileşimi olumlu yönde artırmak amacıyla hayata geçirilen “Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum Projesi’nde” emek veren tüm paydaşlara şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum,” dedi.

Program konuşmaların ardından göçmen öğrencilerin hazırlamış olduğu Türkçe şiir ve müzik dinletisiyle son buldu.