Kahramanmaraş’tan, Çağlayancerit’e yolucu taşımacılı yapan 3 firmaya bağlı yaklaşık 44 minibüsçü, yolcu güzergah indirme ve bindirme yerleriyle ilgili alınan karara tepki göstererek 15 Haziran’da kontak kapatacaklarını deklare ettiler.

40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı! 40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan minibüsçüler, 12. 12. 2019 tarihinde alınan kararla Helete, Düzbağ araçlarına Alaçık, Aksu, Bozlar güzergahından hiçbir şekilde yolcu almadan Kahramanmaraş'a gitme ve Kahramanmaraş'tan dönüşte yolcu getirip indirmeden Helete’ye gitmelerine karar verildiği belirtiler.

Minibüsçülerin karar uyduğu belirtilen açıklamada ancak yapılan takipler sonucu bazı Helete Dolmuşçularının bu kuralı çiğnediği ve bu nedenle de minibüsçülerin zarara uğratıldığı kaydedildi.

Sorunun çözümü için yetkilerden yardım talep eden esnaf şunları ifade etti;

“Aksu ve Bozlardan yolcu alarak Kahramanmaraş'a götürdükleri dönüşte, Kahramanmaraş'tan ve Pazarcık'tan yolcularımızı alarak Bozlar ve Aksu'da indirdikleri görüntülerle tespit edilerek ilgili menzillere iletilmiştir. Fakat bugüne kadar hiçbir işlem yapılmamıştır.

Bu güzergahta çalışan Çağlayancerit'ten 3 ayrı firmaya ait toplam 34 esnaf arkadaşımız aynı güzergahı kullanan Küçükcerit Mahallesi'nden toplam 10 esnaf arkadaşımız dahil olmak üzere 44 esnafımızın ekmeği ile oynanarak bu firmaların minibüs esnafı mağdur olmuşlardır.

Bu nedenle 34 üye esnaf arkadaşımızla aldığımız karar doğrultusunda esnaflarımıza verilen sözün en kısa sürede yerine getirilmesini, bu sorunların çözüme kavuşmasını, aksi takdirde esnafımızın zarar etmesi nedeniyle 08.06.2022 tarihinde seferleri azaltıp yavaşlatmayı, yine çözülmediği takdirde 15.06.2022 tarihinde seferleri durdurma kararı almış bulunmaktayız.”