Şemsi Bayraktar, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde zirai don olayı nedeniyle kaysıda yüzde 80 civarında hasar vardır' dedi.

40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı! 40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticilerin beklentilerini dile getirdiği basın açıklamasında, FAO verilerine göre, Türkiye'nin, 2020 yılında dünya kayısı üretiminin yüzde 24,4'ünü, ihracatının ise yüzde 57'sini gerçekleştirerek ilk sırada yer aldığını belirterek şu bilgilere yer verdi: 

Kayısı üretiminin merkezi olan Malatya'da bu yıl, kayısı ağaçları Nisan ayına geldiğimiz bugünlerde çiçek açtı ve meyve tuttu. 10 Nisan 2022 tarihinden beri soğuk havanın etkili olduğu Malatya il genelinde, 13 Nisan'ı 14 Nisan'a bağlayan gece zirai don olayı yaşandı. Gece saat 4'te etkili olan soğuk hava Malatya Ovası'nda bin 400 rakıma kadar olan alandaki kayısıyı ciddi oranda etkiledi. Malatya Ziraat Odalarımızdan aldığımız bilgilere göre, hasar oranı yüzde 80 civarındadır. Kayısı havzası olarak bilinen bölgede Malatya ile birlikte Elazığ'ın Baskil ilçesinde yüzde 70, Sivas'ın Gürün ilçesinde yüzde 60 ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yüzde 80 civarında hasar vardır'.