Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan H.Ş. ile F.G, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan sanık H.Ş, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Beni tahrik ettiler. Çok pişmanım, tahliyemi istiyorum." dedi.

Doğurup doğurup bebekleri bırakıp kaçıyordu! Sonuncuda yakalandı! Doğurup doğurup bebekleri bırakıp kaçıyordu! Sonuncuda yakalandı!

Sanık F.G. de beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık H.Ş'yi "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, F.G'ye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

F.G'nin de beraatine hükmedildi.

- Olay -

Elbistan'da 7 Haziran 2020'de Güneşli Mahallesi Emniyet Caddesi'ndeki apartman dairesinde Edanur Ş. ile eski kocası F.G. ve yeni eşi H.Ş. bir araya gelmiş, F.G. ve H.Ş. arasında tartışma çıkmıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, Edanur Ş, eski ve yeni eşini ayırmak isterken aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde hayatını kaybetmişti.