İftar programı, okunan Kuranı Kerim Tilaveti ve yapılan dualar ile başladı.

Programın açılış konuşmalarını yapan KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı, Milletvekili Celalettin Güvenç, şehrimizin sanayisine ve ticaretine katkı sağlayan tüm iş insanlarına teşekkür edip hayırlı iftarlar dileğinde bulundular.

İftar programına katılan Vali Coşkun “Şehrimizde istihdam sağlayan, katma değer üreten tüm iş insanlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

KMTSO Meclis Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz, programda yaptığı konuşmada yenilenebilir enerjiye dikkat çekerek şunları söyledi; “Ülkemiz yenilenebilir enerji konusunda 20 yılda çok büyük yatırımlar yaptı. Bunları takdir ediyoruz, yalnız son yıllarda özellikle yenilenebilir enerjiler de en büyük enerji kaynağımız güneşi maalesef kullanmakta sınıfta kaldık. Süratle bu enerjiyi kullanmak için yatırımcılarımızın önünün açılması gerekiyor. Bugün Almanya kullandığı enerjinin %50 den fazla yenilenebilir. Enerji türlerinden Biz daha Türkiye'de bunun yüzde 28'ine ulaşmış durumdayız. Yani tükettiğimiz elektriğin ancak yüzde 28'i mi yenilenebilir? Kaynaklardan sağlıyoruz. Eğer güneş enerjisine yatırımların önünü diğer kaynaklar gibi açılsaydı bugün Almanya'yı bile rahatlıkla geçerdik.”

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu’da, 27-28 Mayıs tarihlerinde uluslararası dondurma festivali yapılacağını belirtti.

Balcıoğlu, “Mart ayı ihracatımız 150 milyon dolar olarak tamamladık. Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracat şükürler olsun. Bu nedenle katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

IMEI kayıt harçları %6238 oranında arttı! IMEI kayıt harçları %6238 oranında arttı!

İftar programına Valimiz Ömer Faruk Coşkun'un yanı sıra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları katıldı.