Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesinde, 6 Ekim 2019 tarihinde yaşanan olayda 14 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli bir erkek çocuğu akrabası olan 53 yaşındaki A.D.'nin cinsel istismarına maruz kalmıştı.

Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti

Olay, çocuğun durumu bir gün sonra dedesine anlatmasıyla ortaya çıktı. B.U.’nun beyanları üzerine A.D. gözaltına alındı. A.D., daha sonra sevk edildiği Pazarcık Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

Bir hafta tutuklu kalan A.D., avukatının tutukluluğa itiraz etmesiyle Maraş 2’nci Sulh Ceza Hâkimliği tarafından adli kontrol şartıyla tahliye edildi. A.D.'nin tahliye edilmesine ise, B.U hakkında Necip Fazıl Kısakürek Devlet Hastanesi’nin düzenlediği raporda geçen “Fiili livata yok” beyanı gerekçe gösterildi. Bunun üzerine B.U.’nun tişörtünden ve iç çamaşırından alınan örnekler A.D.'nin DNA’sıyla karşılaştırılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) gönderdi.  

İstanbul ATK'nin 30 Ocak 2020 tarihli raporunda, incelemeye gönderilen tişört ve iç çamaşırında sperm hücrelerinin görüldüğü ve hücrelerin A.D.'den alınan DNA'yla uyumlu olduğu kaydedildi.
 
Bunun üzerine B.U.'nun ailesinin avukatları, A.D.'nin tahliye edilmesine itiraz etti. 16 Mart günü itirazı kabul eden savcılık, A.D.'yi tutuklama istemiyle Maraş 2'nci Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk etti. A.D., hakimlikte olayı kabul etmezken, avukatları ise B.U.’nın giysilerinde tespit edilen sperm hücrelerinin A.D.'nin kaybolan bir iç çamaşırından aktarıldığını ileri sürdü. 

Kahramanmaraş Adliyesinde devam eden yargılama sonucunda davanın bugün karar duruşması görüldü.

Mahkemede sanığı, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.