Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumları kampüsünde iki yıl önce yapımına başlanan 15 Temmuz Şehitleri Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Törende konuşan Kahramanmaraş Başsavcısı İlker Yazıcı, 6 bin kişilik kampüste bir ihtiyaç olan caminin kampüs içerisinde personel, askeri personel ve aileleri olmak üzere mahkum yakınlarına da hizmet vereceğini belirtti.

Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Dehşet olay Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Dehşet olay

Yazıcı, “Caminin alt katında kadın Kur'an kursu ve 4-6 yaş Kur'an kursunun faaliyete girmesi de buraya ayrı bir canlılık katacak. Çocuklarımızın burada Kur’an eğitimi almaları ile cami ile bütünleşecekleri için ayrı bir önem taşımaktadır. 15 Temmuz’da bu ülkenin şehit kanlarıyla yoğrulduğunu ve bizlerin bu şehit kanları üzerinde yaşadığımız bir yer olduğunu bir kez daha gördük. Bizler de vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi hiç hatırdan çıkarmamak ve onların bu kahramanlıklarını gelecek nesillere de aktarabilmek adına camimize 15 Temmuz Şehitleri Camii ismini verdik. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Açılışa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Başsavcı İlker Yazıcı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çorak, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Müftüsü Mustafa Tekin, belediye başkanları, hakim ve savcılar, ilçe müftüleri, hayırseverler ve cezaevi personeli katıldı.