Maraş Dondurması’nın tanıtımı amacıyla yola çıkılan sinema filminin çekimleri, geçtiğimiz yıl Aralık ayında kent merkezinde başlamış ve çekimler yaklaşık bir ay sürmüştü. Çekimlerin tamamlanmasından bir süre sonra filmin fragmanı, sosyal medyada paylaşıldı; ancak izleyici tarafından amatör bulundu. Fragmanın amatör kalması izleyicilerin, filmden olan beklentilerini de düşürdü. 

Filmin yayın tarihi 15 Temmuz olarak belirlenirken; 6 Temmuz (bugün) akşamı ise İstanbul’da çok az sayıda kişinin katılımıyla galası yapıldı. 

TANITIM YETERSİZ KALDI! 

Külahıma Anlat filmi için en çok dikkat çeken konulardan birisi de filmin sinema yayın tarihine bir hafta kalmasına rağmen yapımcının tanıtımdan kaçınması oldu. Yapımcının Kahramanmaraş’taki ücretli afişlerin hiç birine girmemesi, yerel veya ulusal basın aracılığıyla reklam yapmaması da dikkat çekti. 

Film için sponsorlardan toplanan paranın amacına uygun kullanılmadığı, yapımcının çekim döneminde de masraflardan kaçındığı, bazı oyuncuların dahi ücretsiz oynadığı, ana cast dahil olmak üzere oyuncuların kendi kıyafetlerini kendilerinin getirdiği ve kostüm dahi ayarlanmadığı iddia edildi. 

Yapım firmasının filmin kalitesini artırmak ve profesyonel bir iş çıkartmak yerine masraflardan kaçınması hem Kahramanmaraşlıların hem de sektörün muhataplarının tepkisini çekti. Filme sponsor olan reklam verenlerin de film çalışmalarından dolayı memnun olmadığı ve birçoğunun yapımcı ile iletişimini kestiği, sponsorların büyük bir bölümünün İstanbul’daki galaya bile gitmediği görüldü. 

Gurbetçi terörü! Hadi bunları Hollanda da yapsana! Gurbetçi terörü! Hadi bunları Hollanda da yapsana!

Tüm bunlara rağmen yapımcının Kahramanmaraş’ta yeni bir film çekmek için adım attığı öğrenildi.

Editör: Pusula1 Pusula1