Hayal Dükkanı, Çınçınlı Masal Sokağı, Sufi ile Pufi, Vay Canına gibi çocuk kitaplarıyla tanınan, birçok dergi ve gazetede şiir, hikaye ve deneme kaleme alan Mevlana İdris Zengin, bir süre önce geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Birkaç gün önce kalp ameliyatı geçiren Zengin'in yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

"YOĞUN BAKIM SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

Usta yazarın kardeşi Salih Zengin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dua istedi. Zengin, paylaşımında "Sevgili kardeşlerim! Abim Mevlâna İdris'in kalp ameliyatı sonrasındaki yoğun bakım süreci hâlâ devam ediyor. Arayıp soran kardeşlerimize teşekkür ederim. Yaşanan süreci atlatması için bugünlerde çok duaya ihtiyacımız var. Duanızı eksik etmeyin lütfen. Ya Şafi!" ifadelerini kullandı.

Ekran-goruntusu-2022-05-31-140109

MEVLANA İDRİS ZENGİN KİMDİR?

1966 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Mevlana İdris Zengin, Türk yazar ve şairdir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Şiir, hikaye ve denemeleri birçok dergi ve gazetede yayımlandı. Çocuk edebiyatı alanında birçok sevilen esere imza attı. Bazı masalları çizgi film olarak çekilip televizyonda yayınlandı.

Mevlana İdris Zengin'in Çınçınlı Masal Sokağı, Hayal Dükkanı, Dondurmalı Matematik, Korku Dükkanı, Kirpiler Şaka Giymez, Ütüsüz Ayakkabılar, Tuhaf Adamlar gibi eserleri bulunuyor.

Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti