Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, ezber bozacaklarını ifade ederek ''Biz kendi adayımızı çıkaracağız. Buradan da ilk kez söylüyorum ülkücü bir Cumhurbaşkanı adayıyla ortaya çıkacağız. Bir iki ay içinde kongremizi yaptıktan sonra 100 bin imzaya doğru gideceğiz'' dedi. Çayır, herhangi bir ittifakta yer almayıp üçüncü bir yol için partilerle görüşme halinde olduğunu dile getirdi.

13 yıl önce Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin konuşan Çayır,

''Düştüğü yere hemen gittim ama baktım ki dağda aramama kurtarmama operasyonu var. Herkes seyrediyor, işin uzmanları yok, devlet yok, sonrasında bulundu. Bir el sanki tuttu, bir müddet zaman geçmesini bekledi, bulunmamasını istedi. Sonradan dosyaya da baktığımda bütün mahkemelere girdim, bütün tanıkları sanıkları dinledim, dinlediğimde kesinlikle suikast olduğuna kanaat getirdim'' dedi.


HÜKÜMET SİSTEMİ'NE EVET DEDİK TEK ADAM REJİMİNE GELDİK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 2017 yılında tabanın hayır demesine rağmen evet dediğini belirten Çayır, ''Sistem ayet değil, hadis değil insanların ihtiyaçları değişir, sistem değişir böyle baktım ne yazık ki gele gele şu an itibariyle tek adamlık rejimine doğru geldik. Ben sistemleri hiçbir zaman kutsamam. Cumhurbaşkanlığı sistemi, güçlendirilmiş parlamenter sistem, başkanlıktan ziyade insanların daha mutlu olabileceği, hesap verebilen, denetlenebilir olması önemli o dönem de öyle düşündük'' ifadelerini kullandı.

AK Parti'den HÜDA PAR ziyareti! AK Parti'den HÜDA PAR ziyareti!

EZBER BOZACAĞIZ: ÜLKÜCÜ BİR ADAY ÇIKARACAĞIZ

Seçimlerde kendi adayını çıkaracaklarını sözlerine ekleyen Çayır, ''Buradan da ilk kez söylüyorum ülkücü bir Cumhurbaşkanı adayıyla ortaya çıkacağız. Bir iki ay içinde kongremizi yaptıktan sonra 100 bin imzaya doğru gideceğiz ve ezber bozacağız. Ülkücü bir aday derken geçmişiyle bugünüyle ben de ülkücü bir insanım. Milletin önünde iki seçenek var bir tanesi uçacağız uçacağız diyerek ağız üstü milleti çukura soktular. Şimdi dönüp bana 5 yıl daha verin sizi çukurdan çıkarayım diyor. Bu da tuhaf 20 yılda çukura soktu, 5 yıl daha ver de çukurdan çıkarayım diyor. Bu insanlarla dalga geçmektir'' dedi.

MİLLİ YOL ÖNCÜLÜĞÜNDE BİR ÜÇÜNCÜ YOL DÜŞÜNÜYORUZ
Çayır ittifaklarda yer almayacağını üçüncü yolu düşündüklerini belirtti, ''Şu anda çalışma yapıyoruz. Milli Yol Partisi öncülüğünde bir üçüncü yol için başka partilerle görüşüyoruz. Onu taraflar rıza gösterdiğinde açıklamak doğru olur. Şimdi açıklarsak hoş olmaz. Oturup milletin önüne bir üçüncü yolu müşahhas olabilir umut olacak şekilde sunmalıyız. Mesela şu anda altılı masa toplumdan kopuk. Toplum kurtulalım da ne olursa olsun diye oy verecek. Biz böyle değil, daha iyisini bu yapar diye oy vermesi daha doğrudur. Biz milletin önüne onu koymayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu.