Ergül, “Türkiye 2021 yılında 93 ülkeye 894 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek dünyada 7’nci sırada yer aldı. Lezita olarak yurt içi ve yurt dışı pazarındaki ihtiyacı karşılamak adına Kahramanmaraş’ta er entegre üretim tesisi yatırımı planlıyoruz. Bu yatırımla sektöre ivme kazandıracağız ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. 2022 yılı içerisinde 50 milyon avro yatırım yapacağız” dedi.

“İKİ BÖLGEYE ODAKLANDIK” 

Ergül, “Türkiye Japonya’ya beyaz et ihracatına başlamasından sonra yeni pazar arayışını sürdürüyor. Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılmasıyla doğan yeni pazar fırsatı değerlendiriliyor. Filipinler ve Hindistan potansiyeli üzerinde çalışma yapılıyor. Koronavirüs salgınıyla birlikte tüketicilerin alışkanlıkları değişti. Bu değişime uyum sağlayan şirketler öne çıktı. Lezita olarak insan odaklı olmaya, toplumun ihtiyaçlarına, empati kurmaya önem veriyoruz. Bu süreçte kabiliyet daha da anlam kazandı. Yol haritaları müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini belirliyor. Müşteri odaklı yaklaşımımızla mevcut hizmetleri sürece uyumlu hale getiriyoruz. Müşterilerin hayatını kolaylaştırmak için önemli aksiyonlar aldık. Klasik piliç ürünlerinin yanı sıra farklı beğenilere hitap eden seçenekler sunduk.” 

KAHRAMANMARAŞ'A DEV ET ENTEGRE TESİSİ GELİYOR

Kahramanmaraş’ta hayata geçecek olan entegre tesisle ilgili açıklamalar yapan Ergül, rakamlarla açıklama gerçekleştirdi. Ergül, “Lezita geçtiğimiz yıl sağlam altyapı ve çeviklik odaklı iş stratejisiyle yatırıma, istihdam sağlamaya ve büyümeye devam etti. 2021 yılında yüzde 70 artış sağladı ve 4,4 milyar TL ciro elde etti. Son teknolojiye yaptığımız yatırımlar kapsamında işlenmiş ürün gruplarımızda başarıyla öne çıktık. Salgın döneminde de önemli yatırımlarımız devreye aldı. Geçtiğimiz yıl el değmeden paketleme imkanı sunan otomasyon sistemiyle üretim kapasitemizi yüzde 20 artırdık. Bu yatırım sayesinde yenilikçi ürün geliştirme konusunda üst noktaya ulaşmayı hedefledik. 2022 yılında 50 milyon avro yatırım yapacağız” dedi. 

Kuzu etine zam yağmuru! Kuzu etine zam yağmuru!