Kahramanmaraş, yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden acur üretiminde ülkede ön sıralarda yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2021 yılında acur üretimi ile ilgili istatistiklerine göre, Türkiye’de geçen yıl 39 bin 215 ton acur yetiştirildi.

İller bazında Mardin, 9 bin 811 tonla en fazla acur üretilen il oldu. Mardin’i sırasıyla 9 bin 189 tonla Gaziantep, 5 bin 212 tonla Kahramanmaraş izledi.

Gözden kaçırmayın

Kahramanmaraş’ta Gezici Kütüphane okul ziyaretlerini sürdürüyor Kahramanmaraş’ta Gezici Kütüphane okul ziyaretlerini sürdürüyor

Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden acur, Kahramanmaraş’ta 2021’de toplam 5 bin 212 ton üretildi. Bu rakamla Kahramanmaraş, ülke genelinde en fazla acurun üretildiği 3’üncü il oldu.