Sokaktan ise asgari ücretli, kamu işçisi, memur ve emekli hemen herkesten ‘memnun değiliz’ sesi yükseldi.

AK Partili Yediyıldız: Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım AK Partili Yediyıldız: Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım

Erdoğan’ın hesabına göre işçi, memur ve emekli yüzde 19, 58’lik enflasyonun üzerinde yüzde 30 zam aldı. Ama hem işçi hem de memur 2 yıllık sözleşme yaptı. Memura 2022-2023 toplamında yüzde 26, zammını geriden alan kamu işçisine 2021-2022 yılı içinde yüzde 17’şer zam yapıldı.

Asgari ücretli ise yılın başında yüzde 21,56 zam almıştı. Artan gıda, konut fiyatlarına o zamla yetişmeye çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve memura yüzde 30 zam yatık, hallerinden memnunlar” dedi. ‘İşçi memur memnun’ diye sözlerine başlayan Erdoğan; ‘sorunlarda var ama yine biz çözeriz’ diyerek sonlandırdı konuşmasını.

SARAYIN MEMURUNU DİYORSA O MEMNUN

CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel, “Valla sarayın memurunu diyor, Fahrettin Altun’a soruyorsan onun memnun olduğundan bir şüphe yok.” Diye bu konuşmayı eleştirdi.

“BİZ MEMNUN DEĞİLİZ”

Zam yükü altında ezilen vatandaşlarsa; “Biz memnun değiliz. Marketler aldı başını gitti, yüzde 10,15 bir zam artışıyla yetişemiyoruz. Birde böyle konuşuyorlar, sinirlerimiz bozuluyor, dalga geçer gibi. İdare ediyoruz, ihtiyaçlarımızı erteliyoruz. Aldığımız zam oranı faturalarda eridi, elektrik, su, gaz zammı olarak elimizden alındı.” diye konuştular.