Delta, İngiltere'nin baskın varyantıdır, ancak en son resmi veriler , genetik olarak sıralanan Covid vakalarının %6'sının yeni bir tür olduğunu gösteriyor.

Bazılarının "Delta Plus" dediği AY.4.2, virüsün hayatta kalma avantajı sağlayabilecek mutasyonlar içeriyor.

Ne kadar tehdit oluşturabileceğini anlamak için testler yapılıyor.

Uzmanlar, büyük bir yükselişe geçmenin veya mevcut aşılardan kaçmanın pek mümkün olmadığını söylüyor.

Cinsel ilişkiye giren memurların görüntüleri internete düştü! Ülke karıştı! Cinsel ilişkiye giren memurların görüntüleri internete düştü! Ülke karıştı!

Henüz bir endişe varyantı veya araştırılan bir varyant olarak kabul edilmemektedir - varyantlara atanan kategoriler ve bunlarla ilişkili risk seviyesi.

AY.4.2 nedir?

Dünyada dolaşan binlerce farklı Covid türü - veya varyantı - var. Virüsler her zaman mutasyona uğrar, bu nedenle yeni sürümlerin ortaya çıktığını görmek şaşırtıcı değildir.

Orijinal Delta, dolaşımdaki baskın Covid türü olmak için Alfa varyantını geçtikten sonra Mayıs 2021'de Birleşik Krallık'ta bir endişe varyantı olarak sınıflandırıldı.

Ancak Temmuz 2021'de uzmanlar AY.4.2'yi belirledi.

Delta'nın bu dalı veya alt çizgisi o zamandan beri yavaş yavaş artıyor. Virüsün hücrelerimize nüfuz etmek için kullandığı spike proteinini etkileyen bazı yeni mutasyonları içerir.

Şimdiye kadar, bu değişikliklerin bir sonucu olarak çok daha bulaşıcı olduğuna dair bir gösterge yok, ancak uzmanların üzerinde çalıştığı bir şey.

Mutasyonlar - Y145H ve A222V - pandeminin başlangıcından bu yana çeşitli diğer koronavirüs soylarında bulundu.

Bilim adamları, Covid'in geçirmekte olduğu yeni genetik değişiklikleri sürekli olarak kontrol ediyorlar.

Ortaya çıkan bazı varyantlar endişe verici, ancak çoğu önemsiz. Zor iş, önemli olabilecekleri tespit etmek, takip etmek ve yönetmek.

İlk adım, bu yeni dalı - AY.4.2 gibi izlemeye değer yeni mutantlar almaktır.

Daha sonra, genetik değişikliklerin virüsü daha bulaşıcı hale getirebileceğine dair güçlü bir öneri varsa, araştırılan bir varyant olarak sınıflandırılır ve daha fazla kontrol yapılır.

Daha bulaşıcı olabileceği ve geçmiş enfeksiyonlardan veya aşılardan kaynaklanan bağışıklık sisteminin bir kısmından kurtulabileceği veya potansiyel olarak daha ciddi hastalıklara neden olabileceği netleşirse, endişe kategorisine taşınır. Delta'ya ait olan bu.

Bu aşamada uzmanlar, AY.4.2'nin tutma olasılığının yüksek olduğunu düşünmüyorlar - bu nedenle zamanla yanabilir ve izleme listesinden çıkabilir.