Nazilli’de berberlik yapan İzzet Poyraz, geçen yıl 27 Ağustos-01 Eylül 2021 tarihlerinde kızının düğünü için arabasıyla gittiği Kahramanmaraş’ta bulunduğu sırada hiç gitmediği Tekirdağ’da Emniyet Müdürlüğü’nden gelen cezayla ne yapacağını şaşırdı.

Poyraz, motosiklet plakasına yazılan cezanın, kontrol noktasından kaçtığı gerekçesiyle kesildiğini belirtti. Tekirdağ’a hiç gitmediği halde gitmediğini ispat edemediği için cezayı ödemek zorunda kaldığını söyleyen Poyraz, duruma tepki gösterdi.

“BENİMLE HİÇ ALAKASI YOK”

Poyraz, “Kızımın düğünü için 27 Ağustos 2021’de ailecek Kahramanmaraş’a gittim. 3 gün orada kaldım. 01 Eylül 2021’de gece 01.00 gibi memleketim Nazilli’ye geri döndüm. Eve girdikten 10 dakika sonra e-devlet hesabıma mesaj geldi. Mesajı okuduğumda gözlerime inanamadım. Mesajda, “Tekirdağ Çerkezköy’de motosikletten dolayı ceza yediniz” diye belirtiliyordu. Hemen Nazilli Emniyet Müdürlüğünü aradım. Polis memuruna Tekirdağ’a hiç gitmeden ceza yediğimi, motosikletimin de şu anda balkonumun altında olduğunu ilettim. Polis memuru da bana ‘Siz ceza gelince itiraz edin, düzeltirler’ dedi. Ben de ceza gelince o tarihte Kahramanmaraş’ta olduğumu gösteren dekont ve fişlerle beraber savcılığa dilekçemle birlikte başvurdum. Dilekçeme cevap olarak keyfi karar denilerek ret geldi. Dilekçede bu parayı kesin olarak yatırmam gerektiği belirtiliyordu. Bu cezanın benle hiç alakası yok. O tarihlerde kızımın düğünü için Kahramanmaraş'taydım. Tekirdağ’a da Çerkezköy’e de hayatımda hiç gitmedim. Tekirdağ Emniyetini de aradım. Artık olayın onlardan çıktığını ve bir şey yapamayacaklarını belirttiler” ifadelerini kullandı.

Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti

"HAKKIMI ARAYACAĞIM"

Mağduriyetini dile getiren İzzet Poyraz, “Bu işler bu kadar kolay olmamalı. Biraz daha dikkatli olmak gerekir. Aydın’ın plakası 09 ile Tekirdağ’ın plakası 59’u ayırt etmesi gerekir. Daha büyük bir olayda plakam karıştırılsaydı benim halim ne olurdu? Bu olayda herhangi bir kamera görüntü falan da yok. Sadece polis memurun görmesi üzerine ceza yazılmış. Nazilli nere Tekirdağ Çerkezköy nere? Cezayı ödedim. Ama doğru ortaya çıkana kadar peşini bırakmayacağım. CİMER’e şikayetimi yapacağım. Gelecek sonuca göre hareket etmek istiyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” diyerek yetkililerden yardım istedi.