İmar durumlarının büyük çoğunluğu konut ve küçük sanayi alanı olarak belirlenen gayrimenkuller için 31 776 bin ₺ muhammen bedel çıkarıldı. milyon Belediyesi, 11 mahalledeki toplam 48 adet taşınmazın satışı için 1 ve 2 Kasım’da ihale düzenleyecek.

İhale, ilçeye bağlı Büyükyapalak, Güneşli, Esentepe, Gücük, Karaelbistan, Köprübaşı, Kümbet, Taşburun, Tepebaşı, İkizpınar ve Sevdilli Mahalleri’ni kapsayacak.

Kamuya 1.360 personel alınacak Kamuya 1.360 personel alınacak

Tepebaşı Mahallesi’nde 13, Sevdilli’de 2, İkizpınar’da 1, Taşburun’da 4, Kümbet’te 1, Köprübaşı’nda 1, Karaelbistan’da 6, Güneşli’de 14, Gücük’te 1, Esentepe’de 3 ve Büyükyapalak Mahallesi’nde de 2 taşınmaz satılacak. En düşük muhammen bedel 13 bin 457 ₺ ile Gücük Mahallesi’nde en yüksek muhammen bedel ise Güneşli Mahallesi’nde 2 milyon 262 bin ₺olarak belirlendi. Açık artırma usulü ile düzenlenecek ihale, 1-2 Kasım günlerinde Elbistan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhalelerin başlama saati ise 11.00 olarak açıklandı.

Taşınmazların tapu devir ve satış işlemleri ile ilgili tüm masraflar satın alan kişi tarafından ödenecek. Satış bedeli üzerine tellaliye ve damga vergisi de eklenecek. İhale toplam bedelinin yüzde 50’si peşin ödenecek. Kalan miktar ise sözleşme tarihinden itibaren 2 ay sonra ilk taksit ödeme tarihinde ödenecek. Satışa sunulan gayrimenkuller, imar planında tanımlı kullanımları haricinde değerlendirilemeyecek.

Editör: Okebeli83 Okebeli83