Kahramanmaraş’ın Ekinözü Belediyesi ilçesinde ek protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Bilal Eker, “Pandemi sonrası ortaya çıkan dalgalanmalar tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösterdi. Asgari ücrete gelen zam ardından bizde belediyemizde çalışan işçilerimizin maaşlarına zam yapma kararı alarak, maaşları iyi bir noktaya getirdik” dedi. 

40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı! 40 yaşındaki Kaynana 24 yaşındaki damadıyla kaçtı!

Yürürlükte Toplu İş Sözleşmesi olmasına rağmen 2.’nci kez ek protokol yapılan Ekinözü Belediyesi’nde görevli işçiler için yapılan maaş artışı ile yüksek fiyatlardan işçinin korunması yönünde adım atıldı.

Hizmet-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi ek protokolü ile Ekinözü Belediye Personel Limited Şirketinde çalışan işçilerine 2. zam yapıldı. Başkan Eker, “Hizmet üreten, layıkıyla çalışan işçimizin, alın teri ile kazananın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Eker, ekonomik sıkıntılardan dolayı kendilerinin de etkilendiğini ifade ederek, "Gelirlerimiz, İller Bankası paylarımız olumsuz yönde etkileniyor. Bu etkilenmeler olmasaydı çok çok dahi iyi şartlara işçilerimizi getirmek mümkün olabilirdi. Bundan hiç şüpheniz olmasın. İnşallah o günlerde gelecek. Zorlukları atlatacağız" diye konuştu.

İmza töreninde bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi’ne rağmen 2.’nci kez ek protokol yapılması talebine olumlu cevap veren ve ek protokol yapan Belediye Başkanı Bilal Eker’e sendika ve işçiler adına teşekkür etti.

Başkan Dağ, “İşçi kardeşlerimizin emek ve Alın terine her zaman değer veren ve sahip çıkan, Ekinözü ilçemize yaptığı hizmetler ile Ülke genelinde ses getiren Çok kıymetli ve değerli Ekinözü Belediye Başkanımız sayın Bilal Eker'i işçi kardeşlerimiz Belediye garajına çağırarak teşekkürlerini ilettiler. Hizmet-iş Sendikamız ve üye arkadaşlarımız adına çok teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmalar sonrasında işçilerin alkışları arasında maaş zammı ek protokolü için imzalar atıldı.