Anayasa Mahkemesi’den ek MTV düzenlemesine iptal başvurusu reddetti. Ülkede bir çok kişi ek MTV'nin iptal olmasını beklerken keyifler kaçtı.İlk taksitini ödeyenler geri alamayacak ancak hiç ödeme yapmayanlar sorun yaşayabilir.

Avukat Ali Erdem Gündoğan'ın Sözcü'ye yaptığı açıklamaya göre ek MTV'nin ilk taksitini ödemeyenlere Maliye önce ödeme emri gönderecek, 06.09.2023 tarihinden itibaren işleyecek faiz eklenerek bir hafta içinde ödemeleri istenecek. Yine ödeme olmaz ise mal beyanı yapmaları istenecek. Mal beyanı yapmayan vatandaşlara ise 3 ay zorlama hapis cezası verilebiliyor. Ek MTV parasını ödemeyenleri bu işlemler nedeni ile en az 15 bin TL'lik bir avukat, harç, beyan ücretleri ayrıca bekliyor.

Bu kararla birlikte ödemesini geri almayı bekleyenlere kötü haber geldi. Ödemeyenlere ise ceza yolu gözüktü

İKİNCİ TAKSİDİ UNUTMAYIN

Ek MTV'nin, 2023 yılı Ağustos ve Kasım aylarında iki eşit taksitte ödenmesine yönelik düzenleme yapılmıştı.

Buna göre 22 Eylül 2023 tarihi itibarıyla ilk taksit döneminde 9 milyon 919 bin 966 taşıt için 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 lira ek MTV ödendi. Böylece ilk taksit dönemi itibarıyla beklenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşmiş oldu.

MTV' ikinci taksiti Kasım ayında ödenecek. Ek MTV'den 2 taksitte toplam 30 milyar lira gelir bekleniyor.

"Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava! "Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava!

DAVA AÇANLARA 15 BİN TL EK YÜK


“Ek MTV'yi ödeyip vergi dairelerine dava açanların davaları mahkemelerce reddedilecek. Bu durumda mahkeme masrafları bu vatandaşların üzerine kalacak.

Ayrıca bu vatandaşlar Hazine avukatlarının 10 bin 500 lira vekalet ücretini, vekalet ücreti icraya konulması halinde 3 bin 600 lira icra masrafı olmak üzere toplamda 15 bin lirayı ödemek zorunda kalacaklar.”

Kaynak: SÖZCÜ - KAMU SON HABER