Dr. İlyas Kabalcı,  Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

DR.İLYAS KABALCI KİMDİR?

01.10.1970 Kahramanmaraş doğumlu, ilköğretimini Turan İlkokulunda, Orta öğrenimini Sütçü İmam Ortaokul ve Lisesinde tamamladı.

1988’deGazi Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanıp 1996'da mezun oldu.2000 yılında vatani görevini Bolu Komando Tugayında tamamladı. Evli ve 3 kız çocuk babasıdır.

Mezuniyet sonrası 1996'da ilk ataması Mardin ili Derik ilçesi Atlı Sağlık Ocağına yapıldı. 2 yıla yakın Mardin’deki memuriyetinden sonra Kahramanmaraş sevdalısı biri olarak 1998'de tayinini doğduğu şehre istedi ve Yörükselim (Eğitim) Sağlık Ocağına atandı.

Sağlık Müdürlüğü'nün o yıllarda Sağlık Ocakları sayısını artırma çalışmaları çerçevesinde Serintepe Sağlık Ocağının kuruluşunda bulundu ve ilk hekim olarak atandı.

Temmuz 1999'da geçici görevlendirmeyle gittiği Emniyet hekimliğinde 2 yıl çalıştı. 2001'de Arslanbey Sağlık Ocağında çalıştı. 2002'de Şehrin yeni yapılanma yeri olan Doğukent'te oturması sebebiyle yeni açılması düşünülen Doğukent Sağlık Ocağı kuruluşunda kurucu hekim olarak çalıştı.

Kasım 2003'de şehrimizde Dal Hastanesi olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açılması sebebiyle hastanenin Acil servisinde görev talebi oldu.5 yıla yakın başarıyla bu görevi yerine getirmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından Ekim 2007' de aynı Hastanenin Başhekim Yardımcısı kadrosuna ataması yapıldı. 5 yıla yakın bu görevde bulundu. Temmuz 2012'den beri 10 yıldır Aile Hekimliği yapmaktadır.

Gurbetçi terörü! Hadi bunları Hollanda da yapsana! Gurbetçi terörü! Hadi bunları Hollanda da yapsana!

1999'da İşyeri hekimliği yapmayı düşünmesi sebebiyle Tabip adasına üyelik yaptırdı. Bu yıldan beri Tabip Odası'nda vaktinin elverdiği ölçüde çalışmalara katıldı. 23 yıldır aktif bir üye olarak hep çalışmaların içinde bulundu. 2000'deki Dr. Oğuz Paköz başkanlıgındaki dönemde İşyeri Hekimliği faaliyetlerinde bulundu. 2002'deki dönemde Pratisyen Hekim Kolu çalışmalarına katıldı. 2004 seçimlerinde Dr. Faruk Atlı başkanlığındaki yönetim listesinde yer aldı. 2006'daki Dr. Rafet Arslanoğlu Başkanlığındaki yönetimde Denetleme Kurulu üyesiydi. 2008'deki Dr. Mehmet Ali Düzkale başkanlığındaki yönetimde Ankara Delegesi olarak listede yer aldı. 2010 yılındaki seçimlerde aday oldu. Dr. İrfan Karatutlunun listesi lehine seçimlerden çekildi.