"O dönem iktidara büyük destek veren 2 il hiç bakanlık almamıştı. Biri Malatya biri Kahramanmaraş. Konya'dan sonra en çok oy da bu 2 ilden çıkardı. Buraya haksızlık yapıldığı kanaatindeydim. O zaman sayın Cumhurbaşkanı ile de tartışmıştım. O başka bir isimde ısrar etti. Ben 'Malatya'ya söz verdi. Hangi Milletvekili olacağını tartışırız ama Malatya'ya mutlaka bakanlık vereceğim' dedim" ifadelerini kullandı.

Malatya ziyareti sonrası Vuslat TV'de Rıfat Gökçe'nin sunduğu Gündem Özel programına konuk olan Davutoğlu, Malatya'ya Bakanlık verildiği dönemli ilgili açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi belli oluyor! 6'lı Masa'nın adayını açıklayacağı tarih netleşti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi belli oluyor! 6'lı Masa'nın adayını açıklayacağı tarih netleşti

Davutoğlu o dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'ya bakanlık verilmesine sıcak balmadığını iddia etti. Davutoğlu: "Anadolu'nun omurgasıdır Malatya. O yüzden Malatya'ya Bakanlık sözü vermiştim. Çünkü o zamanki iktidar partisine 12 yıl destek vermesine rağmen bakanlık alamamıştı. O dönem iktidara büyük destek veren 2 il hiç bakanlık almamıştı. Biri Malatya biri Kahramanmaraş. Konya'dan sonra en çok oy da bu 2 ilden çıkardı. Buraya haksızlık yapıldığı kanaatindeydim. O zaman sayın Cumhurbaşkanı ile de tartışmıştım. O başka bir isimde ısrar etti. Ben 'Malatya'ya söz verdi. Hangi Milletvekili olacağını tartışırız ama Malatya'ya mutlaka bakanlık vereceğim' dedim. Vekilliği Malatya'ya verdikte. Malatya iktidara verdiği desteğin karşılığını almak zorunda. O zaman ben bu hakkı vermeye çalıştım. Şimdi de en çok değer verdiğim şehirlerden biridir. Malatya'da güçlü olmayan bir partinin Türkiye'de güçlü olması zordur. O yüzden yoğun temaslarda bulundum. Malatya'da yoğun ilgi gördüm. Malatyalı kadirşinastır. Güzel izlenimler edindim. Bütün Malatyalılar teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.