Oktay; "Tüm Türkiye'de biz, kara, hava, demir yollarımızla, limanlarımızla bir ağ örüyoruz ama ısrarla bir lojistik üssü oluşturma arzumuz çok kuvvetli.

Hatay yine bunlardan bir tanesi. Özellikle dışarıya açılıyor olması, 715 kilometrelik bir kara yolu ağı, 78 kilometrelik demir yolu ağı var. Onun ötesinde 3 kara 11 deniz ve bir hava hudut kapısıyla aslında Türkiye'ye açılan bir kapı.

Cumhurbaşkanı'mızın çok yakın takip ettiği konulardan birisidir bu.

Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti Konya'da sürü sahipleri, 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobana kadın kıyafeti giydirip tecavüz etti

 Bizim dışarıya açılan kapılarımız aslında ihracat üslerimizdir. Diğer ülkelerle olan aynı zamanda iletişim kapılarımızdır. Türkiye ile olan o bağı güçlendirecek yerlerimizdir. Bu anlamda da burası gerek yolcu gerek yük taşımacılığı anlamında çok ciddi bir fırsatı beraberinde sunuyor.

Sadece kendisi için de değil aslında hemen yanı başında buna Gaziantep'i, Kahramanmaraş'ı, hatta Şanlıurfa'yı bile ekleyebileceğimiz bir güzergahtan bahsediyorum.

Oktay, bölgeye yapılması planlanan Amanos Tüneli'ne değinerek "Özellikle Amanos Tüneli'ni konuştuğumuzda, orada bizim bir arzumuz var biliyorsunuz. Hem Hatay'ın kendi içerisindeki potansiyeli ama diğer taraftan da Şanlıurfa'dan başlayarak Gaziantep ve Kahramanmaraş'ı Hatay ile denizle, limanla buluşturacak bir proje.

Onunla ilgili hem burada Valiliğimizden, sayın vekillerimizden ve başkanımızdan gerekli bilgileri aldık. Bu dönüşte çok yakinen takip edeceğimiz projelerden bir tanesi.

Cumhurbaşkanı'mızın da çok yakinen takip ettiği projelerden birisi." şeklinde konuştu.