Zekeriya Gökşenli kimdir, kaç yaşında, mesleği ne?

Resmi Gazete’nin 16 Temmuz 2022 tarihli sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeni atamalar gerçekleştirildi. Atama kararlarına göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu İkinci Başkanlığına Zekeriya Gökşenli atandı. 

EPDK ikinci başkanı Zekeriya Gökşenli kimdir?

EPDK ikinci başkanı olarak atanan Zekeriya Gökşenli, 1962 yılında Kahramanmaraş’ta doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1989 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü Adana Müessese Müdürlüğü’nde avukatlık yapmaya başlamıştır. 1997 yılında da Türkiye Elektrik Üretim ve İletim A.Ş.’de hukuk müşaviri olarak görev yapmıştır.

Yap – İşlet – Devre, İşletme Hakkı Devri projelerinde ve mobil santralların hizmete alınmasında görev almış, 2003 yılında Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye 1. Hukuk Müşaviri olmuştur. 2004 yılından sonra ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda önce Grup Başkanlığı ardından da Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yapmıştır. Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Hukuk Grubu Üyesi olan Gökşenli, iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Gurbetçi terörü! Hadi bunları Hollanda da yapsana! Gurbetçi terörü! Hadi bunları Hollanda da yapsana!

4 Ocak 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Kurul Üyesi olarak atanan Zekeriya Gökşenli, 2014 yılında yeniden aynı göreve atanmıştır. 15 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile EPDK ikinci başkanlığı görevine atanmıştır.

Resmi Gazete’nin 16 Temmuz 2022 tarihli sayısında ise Zekeriya Gökşenli, yeniden Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ikinci başkanı olarak atanmıştır.