Ama aynı zaman zarfında ürünlerin üreticiden tüketiciye doğrudan ulaştırıldığı o marketlerde bile bazı ürünlerde fiyatlar yüzde yüz katlandı.

Erdoğan aldığı ürünleri kasadan geçirirken ekrana yansıyan görüntüde Ayçiçeği yağın fiyatı 68 lira 90 kuru. Ve bu fırsat ürünü olarak sunuluyor. Bir diğer ayçiçeği yağı Tarım Kredi Kooperatifinde 69 lira 90 kuruş.

İyi Parti iki belediye başkanına da kapıyı kapattı! İyi Parti iki belediye başkanına da kapıyı kapattı!

Aynı ürün aynı markette 2 yıl önce 35 lira 90 kuruş olarak satılmıştı. Yani ayçiçeği yağına Tarım Kredi Kooperatifinde bile 2 yılda yaklaşık yüzde yüz zam geldi. Üstelik bu sadece yağda değil neredeyse tüm ürünler için geçerli.

YÜZDE YÜZ ZAMLANDI

Erdoğan’ın nakit ödeme yaptığı markette 2 yılda fiyatı değişen ürünlerden biri de Zeytin yağı. 2 yıl önce 5 litre Natürel sızma zeytinyağı 99 liraydı. Aynı ürün bugün 197 lira.

Yine Erdoğan’ın gezdiği raflarda yer alan küçük kutu süte bile gelen zam 85 kuruş. Bir liraydı 1 yıl önce ama bugün 1 lira 85 kuruş. Yüzde 85 kuruş zamlı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alışveriş yaptığı markette TÜİK’in açıkladığı rakamlarla uyuşmuyor. Erdoğan 2 yıl önce bu marketlerin sayısını arttıracağını açıklamıştı. Hedef bin markete ulaşmaktı ama alım gücü yükselmedikçe, tüketicinin istediği ürüne ihtiyacı olduğu miktarda ulaşması yine hayal gibi görünüyor.