Şanghay yarışı, koronavirüs pandemisi başladığından beri düzenlenmiyor ve Çin'de Covid'i çevreleyen kısıtlamalar, sahnelemenin imkansız olduğu anlamına geliyor.

Çin'in yerini 24 Nisan'da Imola'da Emilia Romagna Grand Prix alacak.

Pandemi sırasında henüz yarışları yapılmayan Avustralya, Kanada, Singapur ve Japonya 2022 için geri döndü.

Geçtiğimiz iki sezonda, dört ülkenin tümü, Covid-19'u çevreleyen ilgili ulusal kısıtlamaların bir sonucu olarak yarışlarını iptal etmişti.

F1'den yapılan açıklamada, Çin'in "şartlar izin verir vermez takvime geri döndürüleceği" belirtildi.

F1, 20 Mart'ta Bahreyn'de başlayıp 20 Kasım'da Abu Dabi'de sona eren, sezonun 35 haftaya sığdırıldığı 2022 için 23 yarışlık rekor bir takvim yayınladı.

Şampiyona, 21 Kasım 2022'de başlaması planlanan Katar'daki futbol Dünya Kupası ile bir çatışmayı önlemek için bu yıldan üç hafta önce sona erecek.

Ve Miami'deki ilk yarışı, F1'in Amerika'daki seyircisini büyütme umuduyla Austin, Teksas'taki ABD Grand Prix'sine ek olarak düzenlenen mavi kurdeleli bir yarışa ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl F1 23 yarışlık bir takvim yayınladı ancak bazı ülkeler pandemi sırasında yarış yapamayacaklarına karar verdiği için takvimi değiştirmek zorunda kaldı.

Sonunda, Avustralya, Çin, Kanada, Singapur ve Japonya'daki etkinliklerin iptal edilmesine rağmen bu yıl 22 yarış yapılacak.

F1, gelecek yıl bunun tekrar olma ihtimalinin büyük ölçüde azaldığından emin.

Tokyo Olimpiyatları'na denk gelen bir yaz dalgalanmasının ardından Covid'i tekrar kontrol altına almayı başaran Japonya, virüsü çevreleyen koşullar değişirse düşmesi en muhtemel olay olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en katı Covid seyahat kısıtlamalarından bazılarına sahip olan Avustralya, Grand Prix'ye hazırlanmak için daha fazla zaman tanımak için sezon başında geleneksel yuvasından üçüncü yarış haline geldi.

F1 başkanı Stefano Domenicali şunları söyledi: "Pistteki harika savaşlar, geniş izleyici kitlesi ve pandeminin etkisinden sonra yarışlara dönen taraftarlar ile bu sezon şimdiye kadar inanılmazdı.

"Gelecek sezon daha fazla taraftarı tekrar ağırlamayı dört gözle bekliyoruz ve 2022'nin son iki yılda yaşadığımız hayattan daha normal hissettirmesini umuyoruz.

"Yarışlara ev sahipliği yapmak isteyen yerlerden Formula 1'e olan ilgiden ve sporun büyümesinden çok memnunuz ve Miami gibi ünlü ve tarihi mekanlara katılan destinasyonlarla 2022 için harika bir takvimimiz olduğuna inanıyoruz.

"Salgın hala bizimle ve bu nedenle tüm personelimizi ve ziyaret ettiğimiz toplulukları korumak için uyanık ve güvende olmaya devam edeceğiz."

Beklenen 2022 F1 takvimi

20 Mart Bahreyn (Sakhir)

27 Mart Suudi Arabistan (Cidde)

10 Nisan Avustralya (Melbourne)

24 Nisan Emilia Romagna (Imola)

8 Mayıs Miami

22 Mayıs İspanya (Barselona)

29 Mayıs Monako

12 Haziran Azerbaycan (Bakü)

19 Haziran Kanada (Montreal)

3 Temmuz Büyük Britanya (Silverstone)

10 Temmuz Avusturya (Spielberg)

24 Temmuz Fransa (Le Castellet)

31 Temmuz Macaristan (Budapeşte)

28 Ağustos Belçika (Spa-Francorchamps)

4 Eylül Hollanda (Zandvoort)

11 Eylül İtalya (Monza)

25 Eylül Rusya (Soçi)

2 Ekim Singapur (Marina Körfezi)

9 Ekim Japonya (Suzuka)

23 Ekim ABD (Austin)

30 Ekim Meksika (Mexico City)

Alpedo Kahramanmaraş voleybol takımı doludizgin Alpedo Kahramanmaraş voleybol takımı doludizgin

13 Kasım Brezilya (Sao Paulo)

20 Kasım Abu Dabi (Yas Marina)