Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, “Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçici işçi statüsünde yaklaşık 33 bin personel çalıştırılmaktadır. Geçici işçi statüsündeki personelin eğitim öğretim tamamlanmadan işlerine son verilmektedir. 2-3 aylık dönemde bu kişilerin yeni bir iş bulma imkânı yok denecek kadar azdır. Çok düşük ücretlerle görev yapan bu kişiler ailelerinin, çocuklarının temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak durumdadır.” İfadelerini kullandı.

Öztunç’un Bakan Özer’den Kamuoyu Adına Yanıt Beklediği Sorular Şu Şekilde Oldu:

AK Parti'de 6 il başkanı değişti! AK Parti'de 6 il başkanı değişti!

"1-      Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında kadrolu yardımcı hizmetli sayısı kaçtır?

2-      Bakanlığınız bünyesinde 5620 sayılı Kanun, Toplum Yararına Çalışma Programı ve sözleşmeli işçi statüsünde kaç personel çalışmaktadır?

3-      Okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksiği olduğu bilinmektedir. 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlamadan kadrolu yardımcı hizmetli alınması planlanmakta mıdır?

4-      Açlık sınırının altında ücretlerle çalıştırılan ve yılda iki ay ücret alamayan geçici işçi statüsündeki bu personelin tam zamanlı çalışması yönünde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?"