2011 yılından beri uygulanan program, besi ve süt hayvancılığı, et ve yumurta tavukçuluğu, hindi, kaz ve manda yetiştiriciliği, Tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, el sanatları, arıcılık, gıda ve gıda olmayan katma değerli ürünler, kırsal Turizm, yenilenebilir enerji, makine ekipman alımı, su ürünleri yetiştiriciliği sektörlerini de içine alan birçok alt dalı kapsıyor.

SEKTÖR SAYISI ARTIYOR

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 ilde, IPARD 1 ve IPARD II olmak üzere iki aşamada uygulanan programın üçüncü aşamasında destek verilen sektörlerin sayısı artırılacak.

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı! Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı!

YÜKSEK KAPASİTELİ TESİS

Yatırımlarla kırsalda AB standartlarında yüksek kapasiteli tesislerin kurulması ve ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, böylelikle de özellikle çalışma çağındaki 18-40 yaş grubundaki nüfusun kente göçünün önlenmesi amaçlanıyor. 2022 yılının haziran ayı itibarıyla programlar kapsamında, geçmişten bugüne toplam yatırım tutarı 15 milyar 81 milyon liraya ulaştı. 20 bin 799 projeye, 7 milyar 958 milyon 991 bin hibe desteği, bu sayede de 85 bin 100 kişiye istihdam sağlandı. 2022’nin ilk yarısında ise toplam 882 projeye 520 milyon lira hibe ödendi, bu hibelerle 724 milyon lira yatırım hayata geçirildi.

550 MİLYON EURO KAYNAK HAZIRLANDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’nun çok önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, çok yakında IPARD II programının başlayacağını bildirdi. Burada 550 milyon Euro’luk bir kaynak oluşturduklarını aktaran Kirişci, bunun hem Avrupa Birliği’nden alınan hem de kendi milli bütçemizden aktarılan bir meblağ olduğuna dikkati çekti. Bakan Kirişci bugün şehirlerde yaşanan birçok sorunun kaynağının kırsaldan kente göç olduğunu bildirdi. “Kırsala dönüşü yeniden ülkenin kalkınmasının, ama her anlamda kalkınmasının tam merkezine koymamız gerekir” diyen Kirişci, kırsala dönüşün sağlanmasının önemine işaret etti.