Kuzu etine zam yağmuru! Kuzu etine zam yağmuru!

Ak Eray Ticaret ve Centeks gibi şirketlerinin yönetim kurulu başkanı  olan ve Tekstil  sektöründe hızla büyüyen Centeks Grup’un CEO görevini üstlenen  İsa Akkaya,  sanayi ve tekstil sektöründen, başarılı olmanın altın kurallarına kadar birçok konuyu tüm samimiyeti ile anlattı.

1991 Kahramanmaraş doğumlu olan, İlkokul, ortaokul ve lisans eğitimlerimi burada alan, 2009’da İngiltere’ye gidip eğitimini burada tamamlayan Centeks Grup CEO’su İsa Akkaya, “Aslında esas eğitimimi ve iş ile alakalı tecrübelerimi markamızın esas kurucusu olan babam Cengiz Akkaya’dan aldım. Kendisi her zaman hem hayat okulunda hem de iş dünyasında bana bir öğretmen, bir yol gösterici olmuştur.  Eğitim hayatıma devam ederken dahi bütün iş süreçlerinde dahil oluyordum” dedi.

CENTEKS-3-768x1024

Akkaya, eğitimini tamamladıktan sonra tamamen işine odaklandığını ifade ederek, şunları söyledi:

 “Son yıllarda daha fazla kullandığım ‘’ çalışarak dinlenmek ‘’ diye bir tabirim var. Ben çalışarak, faydalı ve verimli olarak kendini huzurlu hisseden biriyim. Beni motive eden şeylerdir bunlar. Başarı noktasında ise hedeflerin en önemli unsur odluğunu düşünüyorum. Hedefsiz okun yolunu şaşırdığını ancak hedeflerin ve o hedefleri elde etmek için yapılan planların insanı hep zinde ve sağlam adımlar atmasını sağladığına inanırım. Ve elbette babamın bize aktardığı en özel değerler ile azim ve inanç…”

 Babası Cengiz Akkaya’nın, Ak Eray Ticaret şirketinin kurucusu olduğu ilk şirket olduğuna vurgu yapan İsa Akkaya, bu şirket kurulurken izlenen yolu şöyle anlattı:

“Öncelikle yeni bir iş kurmadaki en önemli adımlarından biri olan pazar ve piyasa araştırmaları sonucu olarak bu alandaki pazar eksikliği bize ilham oldu.

Kahramanmaraş’ın bu sektör için çok kritik bir role sahip olduğunu fark eden babam  bir ilki gerçekleştirmeyi hedefleyerek 2002’de Ak Eray Ticaret şirketini kurdu.

Markamız dokuma fabrikalarına tekstil makine hırdavat ve yedek parça tedarik etmek üzerine hizmet vermeye başladı. Bugün 200 bin ürüne sahip geniş yelpazesi ile başta Kahramanmaraş olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesindeki dokuma fabrikalarının bu alandaki gereksinimini karşılamaya devam ediyoruz. Ayrıca, dokuma yedek parça kapasitesinin çoğunu kendi himayemizde üreterek devletimizin yerli imalat politikasını desteklemekte ve bu sayede ekonomimize katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

Centeks firmasının kuruluş öyküsünden de söz eden İsa Akkaya, şunları kaydetti:

Sanayi ve tekstil endüstrisindeki yatırımlarımızı dokuma kumaş üreticisi olarak devam ettirmek istedik. Bunun için üretimi artırıp ekonomiye ve istihdama doğrudan katkı sağlama hedefiyle 2013 yılında “Centeks” markasını kurmaya karar verdik. Başlangıçta iç piyasa satışlar ön plandayken günümüzde gittikçe yurt dışı ile ilişkisini güçlendirip sonrasında dış piyasaya açılarak müşteri ağımızı genişletmeye başladık.”

Pandeminin sektörlerine etkilerinden de söz eden İsa Akkaya, “Bu süreçte  piyasayı yakından takip edip; uzun süren dikkatli ve titiz çalışmalar sonrasında alınan kararlar ile bu krizi başarılı bir şekilde yönettiğimizi söyleyebilirim. Yıl sonuna doğru da yine aynı şekilde piyasanın nabzını yoklayarak ve hazırladığımız planları takip ederek satışlarımızı artırıp büyümeyi hedeflemekteyiz” dedi.

İsa Akkaya, babamızdan aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımaya kararlıyız. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.Yeni yatırım planları konusunda da çalışmalarının sürdüğünü belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yatırım planı olarak işletmemizi gelişen teknolojiyi daha iyi yakalamak ve daha modern bir yapı haline getirmek adına yine Kahramanmaraş’ta yer alacak yeni bir işletme hazırlığı içerisindeyiz. Dokuma kumaş üretiminde hizmet sunan işletmemizde makina artırımı ile üretimi artırmayı planlamaktayız.

Hazırlığı devam eden işletmemizde daha iyi imkanlar ile müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak, istihdamı artırmak ve başta kendi memleketimizin olmak üzere ülkemizin de ekonomisine daha fazla katkı sağlayan yerel bir marka olmayı hedefliyoruz.”

Kuruldukları günden itibaren Ar-Ge faaliyetlerinin öncelikleri arasında yer aldığını belirten İsa Akkaya, bu konudaki çalışmalarını ise şöyle dile getirdi:

“Gelişmiş üretim teknikleri ile üretim yapmanın, yeni ürünleri üretmenin firmamızın  uluslararası rekabette başarılı olmasının en önemli aracı olduğuna inanıyor ve bu nedenle  ARGE çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Babam Cengiz Akkaya  da her zaman yenilikleri takip etmiş bizlere de hep bunu aşılamıştır. Her zaman bir adım sonrası düşünerek ve daha iyi nasıl hizmet sunarız sorusunu kendimize sorarak ilerlemeye çalışmaktayız. Bu bağlamda tahmin edersiniz ki Ar-Ge çalışmaları bizim için çok önem taşımaktadır. Dünya pazarını takip ederek daha kaliteli ve daha modern kumaş çalışmaları yapmaktayız. Aslına hazırlığı devam eden yeni işletmemizde de bunu planlamaktayız.”

Akkaya, sonuç olarak babamızdan aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımaya kararlıyız. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Editör: Okebeli83 Okebeli83