Biriyle sonsuza kadar vakit geçirmek ve her anını paylaşma fikri sizleri korkutuyor mu? Bu soruya cevabınız evet ise muhtemelen evlilik kararı alırken çok kez düşünmek zorunda kalabilirsiniz. Hatta evlilik kararı size uygun olmayabilir. İşte evlilik için uygun olup olmadığınızı anlamanıza sağlayacak birkaç ipucu...

Çoğu insan evlilik kavramına inanmaz. Evlilik fikri onları heyecanlandırmaz ve bu sebeple birlikte olduğu kişi ile evlilik kararı almaya yanaşmazlar. Hatta bazı insanlar toplumsal baskılar sebebiyle evlenme fikrine sıcak bakmak zorunda kaldıkları için paniğe kapılırlar.

Evlenme düşüncesi hayatınızda aldığınız en önemli kararlardan biri. Bu yüzden her detayı incelikle düşünmelidir. Peki siz evlenmekten korkuyor musunuz? Eğer düşünceleriniz sıralayacağımız maddelerle örtüşüyorsa evlilik fikri size göre olmayabilir.

AYNI KİŞİ İLE BİR ÖMÜR GEÇİRMEK

24 yaşındaki kız, 85 yaşındaki adamla evlendi!  24 yaşındaki kız, 85 yaşındaki adamla evlendi! 

Hayatınızı tek bir insanlar sürdürmek ve paylaşmak fikri sizi korkuyor mu? Uzun süreli ilişkiler yaşamak da zorlanıyorsanız ve güven eksikliği hissediyorsanız evlilik fikri size uygun olmayabilir.

Bağlanma problemi yaşayıp uzun süreli ilişkilerde odaklanma sorunu yaşıyorsanız evlenmeye karar vermek için defalarca düşünmeniz gerekir. Çünkü evliliklerde çoğu zamanınızı birbirinize bağlı geçireceksiniz. Evin içerisinde bir hayat paylaşmak size uygun değilse bu karar için defalarca düşünün.

ÇEVRENİZDEKİ EVLİLİKLER SİZİ KORKUTUYOR MU? 

İnsanlar başkalarının evliliklerine şahit olduklarında genellikle kendilerini sevecek, değer verecek ve yanlarında olacak bir hayat arkadaşı bulma düşüncesiyle kendilerini bulabilirler. Siz eğer çevrenizdeki evliliklere tanıklık ettiğinizde bu düşünce ile kendinizi bulmuyorsanız muhtemelen evlilik size göre değildir.

Evlilikleri sıkıcı bir hayat olarak görüyorsanız, hep aynı insanla vakit geçirmek ve hayat paylaşmak size göre değilse evlilik kararı almayın.

SADECE KENDİNİZLE MUTLUYSANIZ... 

Bazılarımız kendimizle ve sosyal çevremizle çok mutlu olabiliriz ve bu şekilde hayatımızı sürdürmek isteyebiliriz. İş hayatınızda ve kariyerinizde mutluysanız ve buradaki başarılar sizi tatmin ediyorsa hayatınızda birine ihtiyaç duymak istemeyebilirsiniz.

Kendi bireysel hayatınızdan memnunsanız, yalnız olmak size hep iyi geliyorsa, mutlu olmak için evliliğe ihtiyaç duymuyorsanız bu fikir size uygun değildir.

DÜĞÜNLERİ SEVMİYOR MUSUNUZ? 

 Düğünlere katılmaktan nefret mi ediyorsunuz? Düğünleri gereksiz bir olay gibi nitelendiren insanların sayısı oldukça fazla. Düğün düşüncesi bile sizi öfkelendirmeye bunaltmaya yetiyorsa evlilik size çok uzak olabilir. Ne zaman düğüne gitseniz kendinizi bunalmış ve mutsuz mu hissediyorsunuz? Bu hisleri içinizden atamıyor musunuz? Düğünlerin eğlenceli olduğunu düşünmüyorsanız evlilik kavramı sizler için uygun olamayabilir.