1986’da Moteks Modern Tekstil’in kuruluşu ile başlayan yolculuğuna bugün 4 farklı sektörde 5 firma ile devam eden Kahramanmaraş merkezli BLC Group bulunduğu her alanda öncü olmaya devam ediyor.

Yapılmayanı yapan, ilklerin mimarı olan BLC Group, 1986’da Kahramanmaraş’a ilk kumaş örgü makinasını getirerek ticari hayatlarına başladıktan sonra 1996 yılında tekstilde bir adım daha ileriye giderek şehrin önemli örgü kumaş boya ve terbiye tesislerinden biri olan Çabasan Tekstil’i hayata geçirdi.

Sanayideki öncü duruşunu her koşulda koruyan, sektörün birçok alanında yaptığı yeniliklere her geçen gün büyüyen firma, örgü kumaştaki duayenliğinin yanında sektörel çeşitliliğin de önemini göz önünde bulundurup, 2011 yılında ÇBS Gıda firması ile gıda ve soğuk hava deposu sektörüne adım attı.

BLC Group Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Balcıoğlu, Dünyanın  kritik sektörlerden birinde daha yerlerini almakla yetinmediklerini,  bu çeşitliliğe bir yenisini ise 2012 yılında ÇBS Ambalaj firması ve Pluswood markasını ekleyerek genişlettiklerini bildirdi. Balcıoğlu,yüksek teknoloji sektörlerinde yerini alan firmalarının bu alandaki gelişimini de nanoteknoloji ürünler ile taçlandırdığını anlattı.

HER SEKTÖRDE İLERİYİ GÖREN ANLAYIŞ

BLC Group Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Balcıoğlu, bulundukları her sektörde bir adım ileriyi görmeyi ve yapılmayanı yapmayı amaçladıklarını belirterek,  üretim sektöründe yaptıkları  atılımlarla sektörlerde öncü pozisyonlarını korumakla kalmayıp her zaman daha ileriye taşıma hedefinde olduklarını kaydetti.

TEKSTİLDE ÇEVRECİ ANLAYIŞ

Tekstil sektöründe yaptıkları yüzde 40 daha az kimyasalla üretim tekniklerinin önemine dikkati çeken Aykut Balcıoğlu, “Günümüzün en önemli ve hassas konularından olan çevre kirliliği ve hammadde azlığı konularına çözüm olarak uyguladığımız bu sistemle, üretim kimyasallarının yüzde 40 oranında az kullanılabileceği teknolojik takip mekanizmaları ve üretim yönetim sistemleri geliştirdik” diyerek, şöyle devam etti:

“Şirket olarak aynı zamanda kendi atıksu arıtma ve geri dönüşüm sistemlerini de geliştirdik. Tekstil sektöründe devrim niteliğinde olan ve boyahane atık suyunun yüzde 75’ini işletmeye saf su niteliğinde geri kazandıran atıksu geri dönüşüm tesislerimiz de çevrenin korunması anlamında önemli bir işlev üstlenmektedir. Bu sistem sayesinde firmamız, atığımızı minimuma indirmiş, yeraltı su kaynakları minimal olarak kullanmaya başlamış ve bu teknolojiyi  sertifikalar ve belgeler ile desteklemiştir.

“YEŞİL ÜRETİM”

Yeşil üretimi ve doğaya saygıyı esas alan şirketimizde,  bütün sektörlerdeki elektrik sarfiyatımızın büyük bir kısmı ise çatı üzeri güneş enerjisi santrallerimizden sağlanmaktadır. Yenilikçi teknolojileri ile enerji kaynaklarının kullanımını düzenleyip azaltan şirkette doğalgaz gibi enerji kaynağı kullanımları ise verimlilik artırıcı çözümlerle büyük oranda azaltılmış, kullanılan kaynakların doğaya verdiği zarar ise minimize edilmiştir. Bu sayede Dünya’nın önde gelen tekstil markalarına hizmet verir hale gelmiştir.”

Türkiye'nin en ucuz otomobili oldu 2. el fiyatına satılıyor! Türkiye'nin en ucuz otomobili oldu 2. el fiyatına satılıyor!

Aykut Balcıoğlu, kompozit ahşap tesislerinde ve tekstil üretim tesislerinde geri dönüşüm fikrini ve algısını benimseyen şirket olduklarını, geri dönüşümlü hammaddelerden ürettikleri kompozit plakalar ve geri dönüştürülmüş kumaşlarla da ürün döngüsünü sağlayıp, çevreci duruşlarını bu alanda da gösterdiklerini bildirdi. Balcıoğlu,  gıda sektöründe ise yüksek teknoloji soğuk hava depoları ve temiz enerji üretim kapasitesiyle doğa dostu gıda üretimi yaptıklarını ifade etti.

Kompozit sektöründe yaptıkları yeniliklerden de söz eden Aykut Balcıoğlu, yanmazlık sertifikalarına sahip kompozitleri ile dünyada kabul gören bir konuma sahip olduklarını bildirdi. Balcıoğlu,  savunma sanayi ve havacılıkta da çalışmalar yürüten şirketlerinin ısı dayanımı, sürtünme mukavemeti ve darbe dayanımının ihtiyaç olduğu savunma sanayi alanlarında da alternatif ürün olarak sektöre giriş yaptıklarını bildirdi. Balcıoğlu, “ Dünyadaki yatçılık ve gemi üreticiliği, savunma sanayi, inşaat, mimari ve dekorasyon gibi birçok alanda hizmet veren ÇBS Ambalaj ve Pluswood, ürünlerine yenilerini eklemek adına Ar-Ge faaliyetlerini de sürdürmektedir” dedi.

GIDA SEKTÖRÜ

Balcıoğlu, gıda sektöründe yaptıkları yeniliklere de dikkati çekerek, “Gıda sektöründe kapasite artışı ve daha fazla ürün depolayabilmek adına farklı iklimlendirme sistemlerini entegre ederek hizmet ağımızı genişlettik. Şehirde ve bölgede ilk kez faaliyete geçen kontrollü atmosfer sistemi ile depolanan ürünleri daha taze ve daha uzun süre depolayacak bir sistemi burada hayata geçirdik. Pandemi döneminde e-ticaret algısının yükselmesi ile Eshki markalı nar ekşisi satışlarımız da artış gösterdi. Ayrıca bu tesisimizde de enerji ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyor ve rekabette daha avantajlı hale geliyoruz” diye konuştu.

2018 yılında şirketin üretim kültürünün dışında bir sektöre adım atarak hizmet ve eğlence sektöründe yer almaya başladıklarını ifade eden Balcıoğlu, son girişimleri olan ExtremPark tesisi ise pandemide bir süre kapalı kaldıktan sonra faaliyetlere başladıklarını anımsattı. Aykut Balcıoğlu “Özellikle bahar ve yaz dönemlerinde açık hava etkinlikleri ile şehirden uzaklaşmadan farklı bir atmosfer sağlıyor. Türkiye’de daha önce olmayan bir çok oyun burada faaliyete geçti. Hem macera arayan hem de sosyal yaşam alanı arayan, geniş bir yaş aralığı ile geniş bir kitleye hitap eden bu tesisimiz de ilkleri yapmak anlamında kilometre taşlarımızdan birisi oldu” dedi.

BLC Group’un Kahramanmaraş’a kazandırdığı Extrem Park Doğa Sporları Merkezi, Avrupa’nın en büyük eğlence merkezlerinden biri olma özelliği ile  şehir halkına dünyada nadir yerde bulunabilecek eğlence ve spor aktivitelerini de sunuyor.

Editör: Okebeli83 Okebeli83