Nurhak Belediyesi, ilçede alt yapı ve tesis yatırımlarının yanı sıra insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan ilçeye yatırım yapacak girişimcilere öncü oldu. Soner ve Gülşah Yemişçioğlu, kurduğu tekstil atölyesinde ilçe halkına istihdam alanı oluşturdu.

tkko

Emeklilik yaşı değişecek mi? Emeklilik yaşı değişecek mi?

400 metrekarelik atölyede dikiş makinelerinin başına geçen 13 Nurhaklı kadın, sipariş üzerine istenilen tarzda tişört, çanta ve forma dikiyor.

G.E.S.S by NURHAK’ markasıyla üretilen tekstil ürünleri İran ve Fransa’ya gönderilirken, diğer Avrupa ülkelerine ihracat yapmak için çalışmalar sürüyor.

b2693704-2f6a-4667-88ad-5d9f176f3026

Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, açılan tekstil atölyesinin istiham için önemine işaret etti. Başkan Bozan, “Nurhak’ın kadınlarının üreten olması ve el emeği bizler için çok değerli. Fikir üretip projeler geliştirmenin yanında girişimcilerin de destekçisi oluyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri de tekstil atölyesi oldu. Nurhaklı kadınların kendilerini geliştirmeleri, sosyal hayata ve iş hayatına atılmaları yönündeki katkısının daha çok olduğunun bilincindeyiz. Kadın istihdamını Nurhak 'ta arttıracağız.” dedi.