Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde 17 ilde kadın ve kız çocuklarına destek sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler, UNICEF ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları, Kadın Konukevi Müdürleri, ŞÖNİM Müdürleri, İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi ile Sosyal Hizmet Merkezleri Şiddetle Mücadele İrtibat Noktalarında görevli personele "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planlarının Desteklenmesi" konusunda eğitimler veriliyor.

KAHRAMANMARAŞ’A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hükümetin, erken yaşta evliliklerin önlenmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere ilgili tüm tarafların katılımıyla yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da erken yaşta ve zorla evlilik oranlarının yüksek olduğu illerde çalışmalarını sürdürüyor.

Doğurup doğurup bebekleri bırakıp kaçıyordu! Sonuncuda yakalandı! Doğurup doğurup bebekleri bırakıp kaçıyordu! Sonuncuda yakalandı!

Bu kapsamda Ağrı, Aksaray, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Şanlıurfa, Van ve Yozgat'ta, illerin öncelikli ihtiyaçları esas alınarak "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Planları" hazırlamak üzere saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Eğitimli meslek sahibi kadınlarla toplantılar düzenleniyor

Saha ziyaretlerinde ilgili kamu kurumlarının temsilcileriyle de görüşmeler yapılarak, erken yaşta evlilik durumuna ilişkin raporlar oluşturuldu ve her kente özel "Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele İl Eylem Planı" hazırlandı.