Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş Altın Şehir’de Gemoloji Laboratuvarı ve Ayar Evi ile Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılış ve ziyaretlerin ardından öğle arasında Kervan Han’a giden Bakan Varank, dünyaca ünlü Maraş Dondurması ile şov yaptı.

Yaklaşık 300 kilogramlık dondurmayı önce Alpedo Kervan Lezzet Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kesti. Satırla dondurma kesen Bakan Varank'a, Kervancıoğlu dondurma ikramında bulundu.

Dondurma şovu sonrası açıklama yapan Kervancıoğlu, "Kahramanmaraş dondurma şehri, bugün de kentimizde değerli misafirimiz bakanımızı misafir ettik. Bakanımız ile beraber Maraş dondurmamızı kestik. Büyükelçimiz de buradaydı ve dondurma ikramında bulunduk. Biz kendimizi turizm elçisi ilan ettik ve gelen misafirlerimize yöresel lezzetlerimizi ikram edip Maraş dondurmamızı kesiyoruz. Biz her platformda kentimizi tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Gurbetçi terörü! Hadi bunları Hollanda da yapsana! Gurbetçi terörü! Hadi bunları Hollanda da yapsana!

Gerçekleştirilen etkinlik sonrasında Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Bakan Mustafa Varank’a Maraş sandığı hediye etti.