Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nda Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan’ın ev sahipliğindeki programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan, Elbistanlıların ve partililerin bayramı kutladı.

Başkan Arslan, “İnşallah AKP iktidarının, iktidardaki son bayramlaşması olacak. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, ekonomi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek sözlerine başladı.

Ekonomideki krizin derinleştiğini ve vatandaşların da buna bağlı olarak evine ekmek götüremediğini dile getiren Öztunç, “Bu bayram, maalesef milletimiz kurban kesmekte zorlandı. Ekonomik kriz had safhada. Ekonomi çok kötü durumda. Ama beylere göre hayat güzel. Sarayda yaşıyor. Milletten sabır bekliyor kendisi sarayında keyifle yaşıyor. Milletse büyük sıkıntı içerisinde. Sabır taşı kalmadı. 20 yıldır hükümetsin neyin sabrı? Milleti kandırdılar ve kandırmaya devam ediyorlar. Sayın Özhaseki, sanatçı Mustafa Ceceli’nin Kabe’deki konuşmasını anlattı. Bu şirk koşmaktır. Kabe’de Recep Tayyip Erdoğan’a dua edilmez. Bu nasıl bir anlayıştır. Utanmasalar peygamber ilan edecekler. Son din İslam dinidir. Son peygamber de Hz. Muhammed’dir. Yanlış yapıyorlar. İyice azıttılar” ifadelerini kullandı.

Öztunç, “İşsizlik had safhada. Bana ulaşan CV sayısı 70 bini buldu. Çalıyorlar, hırsızlık yapıyorlar. He ilçede yapıyorlar. Giderayak malı götürme derdindeler. Biz de bu harami düzeni değiştireceğiz. Bu bayram, CHP’nin-Millet İttifakı’nın muhalefetteki son bayramıdır. Seneye iktidar partisinin milletvekili olarak Kurban Bayramında burada olacağım. Kahramanmaraş’ta siyaseten her şey güzel. Büyük bir ilgi var” şeklinde konuştu.

AK Partili Yediyıldız: Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım AK Partili Yediyıldız: Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım

Elbistan’ın il olması konusuna da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “4 defa kanun teklifi verdim. Geçen genel başkan yardımcıları ağzından kaçırdı. Görüşmeler yaptık öyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. Elbistan’ı il yapmak benim boynumun borcu. Elbistan’ı, bizim iktidarımda inşallah il yapacağız. Getiriyorlarsa kanun tekliflerimi indirsinler Elbistan’ı hemen il yapalım. Elbistan, Ali Öztunç’un memleketi il olursa güçlü olur diye korkuyorlarsa da Darende’yi, Gürün’ü bağlasınlar. Yeter ki Elbistan’ı il yapsınlar benden korkuyorlarsa eğer ben de gider Kahramanmaraş’tan aday olurum. Bunlar yapmazlarsa da ben yapacağım” cümleleri ile sözlerini tamamladı.