CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Meclis’te yaptığı basın toplantısında, Millet İttifakı'nda hiçbir çatlak olmadığını ifade ederek, konuşarak anlaştıklarını söyledi.

ANKA'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, pamuk üretimi yapılan Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay milletvekilleri ile birlikte TBMM’de basın toplantısı yaptı. Öztunç konuşmasında AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın, “Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözünü kınadı. Öztunç, şunları söyledi:

“ELEŞTİRDİĞİ CUMHURİYET DEVRİMİ OLMASAYDI MAHİR ÜNAL BUGÜN MİLLETVEKİLİ OLAMAZDI”

İYİ Parti ile MHP arasında pankart düellosu!  İYİ Parti ile MHP arasında pankart düellosu! 

“Ben de Elbistanlıyım. Sayın Mahir Ünal’ın sözlerini üzülerek izledik. Bizim topraklarımız, yani Elbistan, Kahramanmaraş cumhuriyete bağlı topraklardır. Sayın Mahir Ünal memleketimiz Elbistan, Kahramanmaraş cumhuriyete bağlı topraklardır. Sayın Mahir Ünal’ın unuttuğu şu, eğer o eleştirdiği cumhuriyet devrimi olmasaydı bugün kendisi milletvekili olamazdı, bugün milletvekili ise bunu cumhuriyete borçlu tıpkı bizim gibi. Ünal'ın sözlerini kınıyoruz."

GÜBRE 3 KATTAN FAZLA ARTMIŞ AMA PAMUK AYNI PARA

Pamuğun kilosunun “13-14 TL arasında çiftçiden satın alındığını” hatırlatan Öztunç AKP’nin yerli tütün yerine de ithalat yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“Bizim bölgelerimiz pamuk bölgesi. Pamuk çocukların okula giderken defterini, kalemini, silgisinin parası. Askere gönderdiği oğlunun askerdeki harçlığı bu pamuk. Ekmektir pamuk ekmek. AK Parti iktidara gelmeden önce 99 yıllarında pamuk ekim alanı 757 bin hektardı bugün 400 bin hektara düştü. Maalesef AK Parti pamuk üreticilerini perişan etmiş durumda. Bizim çiftçimiz üreticimiz pamuk üretip para kazanacağına AK Parti, ‘Biz bunu yabancı çiftçiye ektireceğiz onlar para kazansın’ dedi. Böyle giderse Adana’da, Urfa’da, Kahramanmaraş’ta Hatay’da pamuk üretimi olmayacak, iyice bitecek. Çünkü şu anda bu pamuk 13-14 lira (kilosu). Geçtiğimiz yıl mazot 7 liraydı bugün 28 lira. Ama pamuk aynı para. Gübre 3 katından fazla artmış ama pamuğun fiyatı sabit.

"EY TARIM BAKANI; SENİN MEMLEKETİN DE SİYASET YAPTIĞIN YER DE PAMUK BÖLGESİ"

Biz Çukurova’daki pamuk üreticisinin sesi olarak isyan ediyoruz. Milletvekili olarak AK Parti’ye diyoruz ki, ‘Yahu bir tek senin adın ak kalmış, şu pamuğun akını bile kirletiyorsun, kara hale getiriyorsun. Etme eyleme çiftçinin hakkını ver’ diyoruz. Ey Tarım Bakanı, Kahramanmaraş asıllı Adana’da siyaset yapmış olan ey Tarım Bakanı; senin memleketin de siyaset yaptığın yer de pamuk bölgesi. Pamuğun gerçek fiyatı belirlenmeli. Üretici tüccarın kucağına itilmiş durumda. İthalat sevdalısı olan AKP’yi uyarıyoruz. ‘Pamuk ithalatından vazgeç, yerli pamuğa destek ol’ diyoruz.

"MİLLET İTTİFAKI’NDAN ÇATLAK BEKLEYENLER AVUCUNU YALAR DİYORUZ"

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztunç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “başörtüsüne” yönelik sözleri için şunları söyledi:

“İttifaktan ayrılıyor yorumları yandaş kalemlerin, yandaş basının ve AK trollerin en büyük istediği istiyorlar ki, bu Millet İttifakı bir an önce dağılsın. Bunun için her türlü fitne fesat yapmaya çalışıyorlar. Ama bizim Millet İttifakı’nda demokrasi var. Millet İttifakı liderleri konuşurlar, konuşuyorlar. Biz konuşarak anlaşıyoruz. Orada öyle bir şey yok. Cumhur İttifakı’nda bir kişi konuşuyor. Tayyip Erdoğan ne derse Devlet Bahçeli, Destici ‘hay hay’ diyor. Tayyip Erdoğan ne derse iktidarın ortağı olan Vatan Partisi Perinçek ‘Hay hay’ diyor. Biz de öyle değil. Demokrasiye bağlıyız. Millet İttifakı’nda herhangi bir çatlak yoktur. Millet İttifakı’ndan çatlak bekleyenler avucunu yalar diyoruz."

Ali Öztunç, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına yönelik de, "Diğer konuda da adli süreç işliyor konunun takipçisiyiz. Bir fırsat bilip Birliğe kayyum atama girişimini de doğru bulmayız. Birlik kendi tüzüğüne göre gereğini yapar diye düşünüyoruz" dedi.