Öztunç, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Andırın ve Dulkadiroğlu ilçelerinin kırsal mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların taleplerini dinlediklerini söyledi.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Öztunç, Andırın ile Dulkadiroğlu ilçesinin kırsal mahallelerine yeterli hizmetin götürülmediğini savundu.

AK Parti'de 6 il başkanı değişti! AK Parti'de 6 il başkanı değişti!

Öztunç, özellikle Andırın ilçesinin sahipsiz ve hizmetten yoksun kaldığını belirterek, "Andırın'da 57 muhtar var, 46'sı iftarımıza geldi. Muhtarlar isyan ediyorlar. Nihayetinde muhtar mahallesinin, köyünün temsilcisidir, orada kamu görevi yapar. Muhtarlar hizmet alamamaktan, Büyükşehir'le muhatap olamamaktan isyan ediyorlar." iddiasında bulundu.

Andırın-Kadirli kara yolunun 20 yıldır tamamlanamadığını, Dulkadiroğlu ilçesinin kırsal mahallelerinde de durumun benzer olduğunu ileri süren Öztunç, bazı vatandaşların kendisinden çöp konteyneri istediğini söyledi.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından Elbistan ilçesinde düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'na sadece AK Parti ve MHP temsilcilerinin davet edildiğini öne süren Öztunç, valiyi taraf olmakla suçladı.

Öztunç, gerçekleştirilen programın devletin resmi bir toplantısı olduğunu ancak tüm milletvekillerinin davet edilmesine rağmen kendisi ve CHP temsilcilerinin çağırılmadığını belirtti.

Öztunç; “AK Parti vekillerini çağırıyorsun. AK Parti ilçe başkanlarını çağırıyorsun. AK Parti, MHP il başkanını çağırıyorsun, CHP il başkanı niye yok? AK parti il ve ilçe başkanları davetli ama ben davetli değilim ben bu şehrin vekili değil miyim sayın vali? Sen, beni yok sayarak ben yok mu oluyorum, senin buna gücün yeter mi? Hangi seçilmiş vekili yok sayabilirsin sen?  Ak parti il başkanı, Fırat Bey il başkanlığı koltuğundan kalksın, Vali bey otursun, çünkü o yapıyor İl Başkanlığı işini, benim için Vali bey AK Parti İl Başkanıdır. O kadar militanca davranmıştır bize. Ben bu şehrin vekiliyim, çağıracaksın, mecbursun çağırmaya.” ifadelerini kullandı.

“İSTİFA EDECEĞİM DEMİŞTİN İSTİFANI BEKLİYORUZ”

Ülke gündemiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Öztunç, “Yargıtay Man Adası davasında Kemal Kılıçdaroğlu'na haklı buldu, belgeler doğru dedi, her şey gün yüzüne çıktı, Her şey belgeleri ile ispat edildi Yargıtay'ın kararı bu. Man Adası olayının gerçek olduğunu ispat edilirse Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğini söylemiştin verdiğin sözü tut. Bir adada bir şirket kuruluyor O şirket üzerinden Türkiye'ye Milyonlarca dolar para giriyor. Zamanında genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bunları söylediğinde inkâr etmişti ama her şey ortada yakınlarının akrabalarının bu işi yaptığı ortaya çıktı. Ülkede yeni doğan bebek vergi verecek, ölen vatandaşımız kefen bezi vergisi verecek ama ülkenin Cumhurbaşkanı vergi kaçıracak kara para aklayacak olur mu böyle bir şey, Bunu hazmede bilir mi bu millet, milletin gözü kapalı mı, hiç kimse bir görmeyecek miydi? Her şeyi gördük. İstifa edeceğim demiştin istifanı bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.