Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı! Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılacağını ve Ahlat’ın da il olacak ilçeler arasında yer alacağına yönelik beyanlarda bulunmuştu. Büyük yankı uyandıran bu açıklamanın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demiröz, açıklamalarının bazı yayın organlarınca "il sayısı 100'e çıkarılacak" şeklinde yanlış yansıtıldığını, bu hususta verilmiş bir kararın olmadığını belirtmişti.

Bir süredir dillendirilen ‘100 il’ konusu ve Elbistan’ın da il olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Demiröz’ün beyanının, AK Parti’nin bu şekilde bir çalışma hazırladığının ancak geri çektiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Elbistan’ın il olmayı hak ettiğini vurgulayan Öztunç, “Milletvekili seçildiğim günden bugüne kadar Elbistan’ın il olma hayali gerçek olsun diye kanun teklifleri hazırladım. TBMM Başkanlığı’na sunduğumuz bu teklifler duruyor hâlâ. Son günlerde bu 100 il meselesi tekrar gündeme getirildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün bir açıklaması oldu. Ama hemen geri adım attı. Bu geri adımın sebebinin de AKP’nin ilçelerin il olmasıyla ilgili yaptığı çalışmayı geri çekmesi olarak değerlendiriyorum. Eğer ki; AKP’nin böyle bir çalışması varsa açık açık dile getirsin. Elbistan il olmayı hak ediyor” dedi.

‘Bir ileri iki geri adımla Elbistan’ı il yapamazsınız. Ancak Elbistanlıları kandırırsınız’ ifadesini kullanana CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “AKP’nin Elbistan’ı il yapmasına gerek kalmıyor. 2023’e 1 yıldan az bir süre kaldı. Biz, iktidara yürüyoruz. Bizim iktidarımızda Elbistan’ı il yapmak boynumun borcudur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Elbistan’a verilmiş sözü var. Elbistan’ın bu hayalini de biz gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.