İYİ Parti teşkilatlarında görevli 16 il başkanı, 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak istedikleri için görevlerinden ayrılacak. Bu il başkanları arasında Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel'in'de olduğu bildirildi.

Çabukel Milletvekilliği için aday olmayacak.

iyi_parti_kahramanmaras_ta_yeni_yonetim_belli_oldu_h9014_0b1ab

AKŞENER’İN TALİMATI HATIRLATILDI

Seçim takvimi çerçevesinde aralık ayının ilk haftası il kongrelerine başlayacak olan İYİ Parti’de, teşkilata yine GİK’te alınan “milletvekili adayı olacak ilçe ve il başkanlarının kongrelerde aday olmamaları” yönündeki tavsiye kararı hatırlatıldı.

Bu kapsamda milletvekili adayı olmayı düşünen ve aralarında İstanbul, Ankara gibi büyük illerin il başkanlarının da bulunduğu 16 ismin kongrelerde aday olmayacağı öğrenildi.

HANGİ İSİMLER VAR?

AK Partili Yediyıldız: Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım AK Partili Yediyıldız: Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım

Bu isimler arasında daha önce parti sözcülüğü görevinde bulunan ve ocaktaki il kongresinde başkanlığa aday olmayacak İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu da yer aldı.

İYİ Parti Manisa, Kahramanmaraş, Kayseri, Samsun, Antalya, Mersin, Erzurum, Burdur, Balıkesir, Sakarya ve Kocaeli il başkanlarının da kongre sürecinde aday olmayarak tavsiye kararına uyacağı öğrenildi.