Ardı ardına yapılan büyük zamları ‘mini mini’ şeklinde ifade eden Erdoğan, gıda zamlarına ilişkin de ‘her hafta her şeye zam gelir mi?’ diye sitem etti.

KYK yurtlarında küçülen porsiyonlar için ise ‘Peygamber efendimizde mideyi boş bırakın derdi’ değerlendirmesini yaptı.

Mini mini zamlar’, 25 ve 26’ncı dönem Ak Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan’ın doğalgaza gelen zamlara ilişkin en akılda kalan cümlesi oldu. Konyalı vekile göre yapılan zamların hepsi ‘mini mini’ yapılmıştı.

Dolar / TL kuruyla petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt zamlarını beraberinde getirirken ve bu zamların pompaya yansıması da kaçınılmaz olmuşken, Türkiye’de pahalı benzin olmadığını söyleyen Erdoğan’a göre çözümün adresi de Ak Parti iktidarı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi belli oluyor! 6'lı Masa'nın adayını açıklayacağı tarih netleşti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi belli oluyor! 6'lı Masa'nın adayını açıklayacağı tarih netleşti

Yerel bir TV kanalına konuk olan Konyalı vekil, Türkiye’de, geçen yıl doğalgaz fiyatının 1,99 iken şuanda 2,33 olduğunu söyleyip zammı kabul etti. Zamları kabul etse de yapılan fiyat artışlarını küçümseyen Erdoğan ‘tamam gelebilir ama mini mini gelmiş’ sözleriyle de yapılan zammı şirin gösterme çabasına girdi. Avrupa’yı adres gösterip o bölgelerde zamların 3 katı geldiğini savunarak teselli buldu.

Zamları futbol topuna da benzeten Erdoğan, verdiği sert gelen top örneği ile hafızalara kazındı. Erdoğan, “Kaleci sert gelen topu yumuşatır ya, hükümetimizde aynen şuanda onu yapıyor.” Dedi.

Hüsniye Erdoğan, zamları överken hayat pahalılığı ve gıda fiyatlarındaki artıştan da şikayet etmekten şu sözleriyle geri durmadı; “Her hafta her şeye zam gelir mi?”

Aynı program içinde doğal gaz zammı için ‘mini mini’ dedi, benzinin pahalı olmadığını iddia etti, gıda fiyatlarındaki artıştan şikayet etti, muhalefetin eleştirilerini de birlik ve beraberlik vurusuyla yanıtladı.

Programda KYK yurtlarındaki porsiyon küçülmesi de gündeme geldi.

Erdoğan’ın, din ve peygamber üzerinden vermeye çalıştığı yanıt sosyal medyada günün konusu oldu.