AK Parti'nin genel af için hazırlık yaptığı ve MHP'nin de ikna edildiği iddiaları, af bekleyen binlerce aileyi umutlandırdı. Eski Bakan Müslüm Doğan'ın ortaya attığı bu iddialara AK Parti'den ilk yanıt geldi.

" TBMM ÖNÜNE TAKVİMİ KOYACAKTIR"

Genel af konusunu sosyal medya hesabından paylaşarak gündeme taşıyan Müslüm Doğan, "TBMM önüne takvimi koyacaktır ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girdiği tarih olan 29 Ekim 1923'te yürürlüğe koyacaktır" şeklinde bir iddia ortaya atmıştı.

" AK PARTİ'DE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ, AF ÇALIŞMASININ İÇİNDE"

Doğan, daha sonra 10Haber'e verdiği röportajda, iddiasının kaynağını "AKP'de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım" olarak belirtmişti. Ancak AK Parti'den yapılan açıklamada, Müslüm Doğan'ın bu iddialarının doğru olmadığı vurgulandı.

AK Parti Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, henüz genel af konusunda bir çalışmanın olmadığı ve böyle bir takvimin belirlenmediği ifade edildi. Ayrıca, AK Parti'nin gerekli gördüğü zamanlarda af konusuyla ilgili adımlar atabileceği belirtildi.

Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Dehşet olay Kaldırımda bulduğu insan bacağını yedi! Dehşet olay

Sözcü ayrıca, genel af gibi önemli bir konunun gündeme gelmesi durumunda, ilgili çalışmaların ve hazırlıkların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.