AK Parti'den HÜDA PAR ziyareti! AK Parti'den HÜDA PAR ziyareti!

Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş ile ilgili açıklaması şu şekilde;

"Bütün konuşmacılar aşağı yukarı anayasanın 8. ve 138. maddesindeki yargı bağımsızlığı ve hakimlik teminatıyla ilgili gerekçeleri izah ettiler ama hiç bir tanesi yargının bağımsızlığına dair söylemlerinin bir somut beyana ve delile dayandırmadılar. Bununla ilgili çok kısa bir açıklama yapacağım. Ama önce Kahramanmaraşlı olarak bir şey söylemem lazım, hem buradaki önergede hem de konuşmacılar Ferudun Bey'de kendisi Kahramanmaraş'ta Ağır Ceza reisliği yaptı.

Kahramanmaraş sürgün edilecek, bir hakimin ‘sürgün gidildi’ diye anlatılacak bir yer değil. Kahramanmaraş Türkiye Ekonomisinin lokomotiflerinden bir tanesi, Kahramanmaraş Türkiye'de ki Çelik Mutfak eşyalarını %60'ını üreten bir şehir. Tekstil'de ipliğin %35'ini üreten bir şehir ve gidilip yaşanıldığı zaman oradan tekrar çıkılmak istenmeyecek kadar güzel bir şehir.

ARA BULUCULUK, UZLAŞMA, SERİ YARGILAMA

Kahramanmaraş'tan bahsetmemizden niye bu kadar alındınız anlamadım. Yani sadece Kahramanmaraş'tan bahsettin başka bir şey demedim şu ana kadar. Şimdi yargıyla ilgili Ak Parti'den bahsederseniz şunu söyleye bilirsiniz.

Yargıyı hızlandırma, şeffaf olmasını sağlama,işlerin hızlı yürümesi, hakimlik teminatı,bağımsızlık, güvenilir olmak bunların hepsi Ak Parti'nin yargının işleyişi ile ilgili yaptığı çalışmaların sonucudur. Dosyaların mahkemelerin önüne gelmeden önce çözülmesiyle ilgili attığımız adımlar var. Ara buluculuk, uzlaştırma, seri yargılama usulü bunların hapsi Ak Parti'nin kazandırdığı güzellikler, avukat arkadaşlarımızda bunu çok iyi bilirler.