Etkinliğe Adalet Bakan Yardımcısı Sn. Yakup Moğul, Finlandiya Cezai Yaptırımlar Kurumu Genel Müdürü Sn. Arto Kujala ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Sn. Eleftheria Pertzinidou katılacaklar.

Mevcut durum nedir?

Türkiye'de 384 ceza infaz kurumu ve 140 denetimli serbestlik bürosu bulunmaktadır. Ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik hizmetlerinde istihdam edilen toplam personel sayısı 73.000 civarındadır. Tüm personelin hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim faaliyetleri Ankara, İstanbul, Erzurum, Kahramanmaraş ve Denizli'de bulunan 5 farklı personel eğitim merkezinde yürütülmektedir.

İşe alınan personel sayısındaki artış ve eğitim ihtiyaçları, ceza infaz kurumu personelinin mahkûmların bakımında yüksek standartlara sahip olmalarını sağlamak amacıyla eğitim sisteminin iyileştirilmesini gerektirmektedir.

Proje sonucunda neler elde edildi?  

"Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava! "Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava!

Ceza infaz kurumu personeli eğitim merkezlerinin personelin mahkûmlara davranışlarında önemli rol oynadığı evrensel olarak kabul edilmiştir. 2 milyon Avro tutarındaki AB katkısıyla proje kapsamında, Türkiye’deki ceza infaz kurumlarında bulunan 5 personel eğitim merkezinin tamamında aynı nitelikte eğitim verilmesini sağlamak üzere iyi yapılandırılmış standart bir eğitim sistemi oluşturulmuştur. Yüksek nitelikli eğitim görevlisi/eğiticilere ulaşmak amacıyla bu eğitim merkezlerinde insan kaynakları yönetimi sistemi geliştirilmiştir. 2021 yılında proje kapsamında 12.601 ceza infaz kurumu personeline eğitim verilmiştir.

Proje, Finlandiya Cezai Yaptırım Kurumu ve Estonya Güvenlik Bilimleri Akademisi ile birlikte eşleştirme/twinning modeliyle hayata geçirilmiştir.