Kendilerini polis ya da savcı gibi tanıtan telefon dolandırıcıları bu kez iki kadının 5 milyon liralık ziynet eşyasını ve 80 yaşındaki adamın 9,5 kilo altını çaldı.

Olayın ardından bir kez daha yakalanan dolandırıcılar verilen cezalar artmazsa kısa süre içerisinde yine serbest kalıp can yakmaya devam edecekler.

8 yıl önce ünlü İç Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Canan Karatay'ı arayan dolandırıcılar polis olduklarını ve Karatay ile birlikte gizli bir operasyon yapacaklarını söylediler. Ünlü profesörün 50 bin dolar ve 10 bin lirasını alıp kayıplara karıştılar.

O çete, Şanlıurfa, Adana ve İstanbul'da yapılan operasyonlarla yakalanmıştı.

Ancak o kadar hızlı serbest kaldılar ki 8 yılda birçok kez daha dolandırıcılık yaptılar.

Aynı dolandırıcılar son olarak Muğla Marmaris'te ortaya çıktılar.

Önce 80 yaşlarındaki iki kadını arayarak adlarının terör örgütü soruşturmasına karıştığını ileri sürdüler. Evlerine gidip sözde arama yaptılar, 5 milyonluk ziynet eşyasını çalıp kaçtılar.

TikTok'ta rezillikler bitmiyor! "50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında" TikTok'ta rezillikler bitmiyor! "50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında"

80 yaşındaki Marmarisli iş adamı da hedeflerindeydi çete üyelerinin.

Kurdukları tuzak yine aynıydı, MİT görevlisi olduklarını hesaplarının FETÖ tarafından ele geçirildiğini söyleyerek işadamını korkuttular ve evindeki tüm altınlarını istediler.

Duydukları karşısında şaşıran işadamı ise evindeki 9,5 kilo altınI bir poşete doldurup kapıya kadar gelen dolandırıcılara teslim etti.

Polis, 8 yılda 11 kez yakalanıp serbest bırakılan dolandırıcıları bir kez daha yakaladı, tutuklayıp cezaevine gönderdi.

Cezalar caydırıcı olmadıkça da belli ki suç dosyaları daha da kabarmaya devam edecek.