Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen dar gelirliye TOKİ müjdesi verildi. Müjde verilen iller arasında Kahramanmaraş’ta yer alıyor.

Bu kapsamda, Kahramanmaraş ili Çağlayancerit İlçesi İstiklal Mahallesi 50 Adet Konut ve Fatih Mahallesi 71 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihaleye çıkıyor.

Yükselen konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün biraz daha zorlaşırken, AK Parti Kızılcahamam kampında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konutta yeni müjde açıklaması yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında "TOKİ eliyle 1 milyon 100 bin konut ürettik, 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Yakında bu konuda yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız" diyerek heyecan yaratmıştı. 

Yapılan açıklamanın ardından gözler TOKİ'ye çevrilirken kurum beklenen ihale tarihleri takvimini yayımladı. Yayımlanan takvim doğrultusunda hangi illerde ucuz TOKİ projelerinin üretileceği konusunda da ayrıntı netleşmiş oldu.

Bu konutların yanı sıra ayrıca 2022 senesi için 150 bin sosyal konut başvurusu da kabul edilecek. Hiç evi olmayan 150 bin kişi devletten kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı elde edecek. 

HANGİ İLLERDE UCUZ TOKİ KONUTLARI ÜRETİLECEK?

Kahramanmaraş ili Çağlayancerit İlçesi İstiklal Mahallesi 50 Adet Konut ve Fatih Mahallesi 71 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

Bilecik İli, İnhisar İlçesi, Zafer Mahallesi 144 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

Gümüşhane İli Köse İlçesi Salyazı Mahallesi 104 Konut ve 1'er Adet Cami ve Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi 

Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi Çölgüzeli Mahallesi 71 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

Sinop İli Durağan İlçesi 177 Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi 

Bayburt İli, Merkez İlçesi, Şingah Mahallesi 327 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

Konya İli Kadınhanı İlçesi 6. Etap 206 Adet Konut ve 16 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi 

"Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava! "Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava!

TOKİ ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU 2022 NE ZAMAN?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ alt gelir grubu konut projesi satış ilanları kurumun resmi internet sitesi olan TOKİ GOV TR üzerinden yapılmakta olup, başvuru için Ziraat Bankası ya da Halkbank şubeleri üzerinden ilanda belirtilen tarihlerde form doldurulabileceği gibi, e-Devlet TOKİ sayfası üzerinden de online başvuru yapılabilmektedir. 

150 bin sosyal konut projesi başvuru tarihi için ise Haziran ayı içerisinde takvimin ilan edilmesi bekleniyor.