TEKNOLOJİ

Tesla’nın değeri 1 trilyon doları aştı

Tesla, Pazartesi günü 1 trilyon dolarlık piyasa değerini aştı ve bu, onu kilometre taşına ulaşan beşinci firma yaptı.

Abone Ol

Elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri, araç kiralama firması Hertz'e 100.000 araç satmak için anlaşma yaptıktan sonra %12,6 arttı.

Tesla bir süredir dünyanın en değerli otomobil üreticisi konumunda ancak Ford ve GM gibi markalar daha fazla otomobil üretiyor.

Daha önce yalnızca Apple, Microsoft, Amazon ve Google'ın sahibi Alphabet 1 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı.

Tesla, yıllarca otomobillerinin üretimini hızlandırmak için mücadele etti ve bazı yatırımcıların başarısız olacağı konusunda spekülasyon yapmasına neden oldu.

Ancak geçen yıl milyarder Elon Musk liderliğindeki şirket, oyununu artırdı ve ilk kez kârlı hale geldi ve hisselerinin yükselmesine neden oldu.

Hisse fiyatındaki artışın ardından, Bay Musk'ın işletmedeki %23 hissesi yaklaşık 230 milyar dolar değerinde.

Hertz ile yapılan anlaşma, elektrikli araçlar için şimdiye kadarki en büyük kiralık araba siparişi ve bir başka güven oyu olarak görülüyor.

Hertz, önümüzdeki 14 ay boyunca 100.000 Model 3 için filosunun yaklaşık beşte birine tekabül eden 4.2 milyar dolar ödeyecek. Kiralama firması ayrıca bir şarj istasyonu ağı kuracak.

Tesla'ların şarj başına yaklaşık 200 mil menzili var, ancak ABD'de bir şarj altyapısı kıtlığı var - Biden yönetiminin değiştirmeyi umduğu bir şey.

Hertz geçici patronu Mark Fields, "Elektrikli araçlar artık ana akım ve artan küresel talep ve ilgiyi görmeye başladık" dedi.