Yabancı Silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması gibi skandal içeriklerle dolu sınır ötesi operasyon tezkeresi bu unsurların kullanımını da Erdoğan'ın inisiyatifine veriyor. Meclis bu kuvvetlerin nasıl kullanılacağını denetleyemeyecek.

AK Partili Yediyıldız: Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım AK Partili Yediyıldız: Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım

CHP, anayasaya aykırılık, 2 yıllık olması, birden fazla bölgeyi içermesi gerekçesi ile ilk kez ‘Ret’ oyu kullandı. Tezkereye, AK Parti MHP ve iyi Parti ‘evet’ dedi.

Daha önceki tezkerelere ‘evet’ diyen CHP bu kez ‘hayır’ dedi. Operasyon yetkisine karşı 14 maddelik soru dizisi yayınladı.

Oylama öncesi grup toplantısında konuşan genel başkan Kılıçdaroğlu da yabancı silahlı güçlerin Türkiye'de bulunabilecek olmasının tehlikelerine dikkat çekti. ‘Bu yabancı askerler kim?’ diye sordu.

CHP, iktidarın yaklaşan seçimleri Savaş çıkararak öteleme arayışında olduğunu iddia ederken, Cumhur ittifakı CHP'nin HDP'nin yanında yer aldığını ileri sürdü.