Ziyarette özellikle tarım ve orman ile ilgili konular gündeme gelirken Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Bakan Kirişçi’ye KSÜ’de bu alanda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Bebeğini banyo penceresinden apartman boşluğuna attı! Bebeğini banyo penceresinden apartman boşluğuna attı!

Görüşmede KSÜ’nün kuruluşunun 30. yılını kutladıklarını hatırlatan Rektör Can, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen “30. Yılda 30 Bin Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz” kampanyasından bahsetti. Şehir merkezi ve ilçelerdeki dikim sahalarında 30 bin fidanı yıl içinde gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde toprakla buluşturduklarını ve buluşturmaya devam ettiklerini belirten Rektör Can, bu kampanya ile ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak, ülkemizin orman varlığını korumak ve artırmak amacıyla Kahramanmaraş’ın birçok noktasında hatıra ormanları oluşturduklarını ifade etti.

KSÜ yerleşkelerindeki atıkların değerlendirilip kompost gübre elde edilmeye başlandığına da değinen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, bu sayede üniversitenin çiftliğinde bulunan hayvan atıkları, budama/biçme atıkları, yemekhaneden çıkan çiğ sebze, meyve atıkları vb. organik kökenli atıkların yüzde 100 organik kompost şeklinde ekolojik dengeye katkı sağlayacak hale getirildiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından alınan Sıfır Atık Lisans Belgesi, yetkili kurumlar tarafından projesi onaylanan Güneş Enerji Santrali, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kızılay iş birliğinde oluşturulan AFAD Afet Farkındalık Alanı, KSÜ İklim Değişikliği Enstitüsü açılması için YÖK’e yapılan başvuru, organik gübre çalışmaları gibi faaliyetlerle yapılan çalışmalar neticesinde KSÜ’nün “Doğa Dostu Üniversite” olma yolunda ciddi mesafeler kaydettiğini de aktardı.

Şehrin ve ülkenin her meselesine temas etmeye gayret ettiklerini ifade eden Rektör Can, bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki birimlerle imzalanan protokoller, birlikte yapılan çalışmalar ve güçlü iş birlikleri konusunda bilgiler verdi.

Ziyaret sonunda Rektör Can, ülkemiz tarım ve ormanı ile ilgili gösterdikleri çabaları ve misafirperverliği için Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye teşekkürlerini arz ederken; Bakan Kirişçi de ziyaretten ve KSÜ’de yapılan çalışmalardan çok memnuniyet duyduğunu dile getirdi.