Bölgede HES yapımı ve maden ocağı açılması için girişimlerde bulunulduğunu belirten Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, “Bu gizli sınır değişikliği ile sert tepki gösterdiğimiz bu faaliyetlerin önü mü açılmak isteniyor?” sorusunu yöneltti.

Başkan Bozan, “HES yapılırken sesin çıkmaz, maden ocağı açılırken sesiniz çıkmayacak; sonra da Ayranpınarımızı Nurhak'tan alacaksınız öyle mi?” ifadesini kullandı.

Ayranpınarı bölgesinin, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün imzasıyla yayımlanan 1979 tarihli hudut kararnamesinde Nurhak’ın mülki idari sınırları içinde yer aldığının bilgisini veren Belediye Başkanı İlhami Bozan, bu kararnameye rağmen Çağlayancerit Belediye Meclisi’nin 3 yıl önce kendi sınırlarına katan bir karar aldığını hatırlattı.

Bu kararı kabul etmemelerine rağmen, Çağlayancerit Belediyesi’nin bölgede festival yaptığına değinen Başkan Bozan, bu yıl ikincisinin düzenlenmek istendiğine dikkati çekti.

Kahramanmaraş Valiliği’nin bu yönde resmi bir izin verip vermediği yönünde kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını anlatan Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, “Kahramanmaraş Valiliğinin izin verdiğine inanmak istemiyorum.  Bu kadarının da olacağına inanmıyorum.  Eğer izin verilmişse Nurhak'ın sınırları gizli bir şekilde değiştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Başkan Bozan, şöyle devam etti:

“Ayranpınarı, idari olarak Nurhak'ındır. 27.9.1979 tarihli hudut kararnamesinde Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün imzası ile bizim sınırdadır. Ayrıca 07.07.2013 valilik komisyon haritasında da Umutlu bölgesinde yer alır. Kullanım hakkı ise Çağlayanceritli, Nurhaklı ve ülkenin üretimine katkı sunan herkesindir.  Ayranpınarı Nurhak sınırları içerisinde olmasına rağmen Çağlayancerit Belediyesi kendi meclisinde 2019 yılında kendi sınırları içerisinde olduğuna dair meclis kararı alıyor. Biz bu bilgiyi edindiğimiz andan itibaren gerekli tepkileri belgeleriyle birlikte ortaya koyduk. Bütün kamu kurumlarında belgeler olmasına rağmen Çağlayancerit Belediyesi, bu yerde festival yaptı. Tepkilerimiz sonucu, valilik tarafından ikincisinin yapılmayacağı bildirildi. Buna rağmen bu yıl ikincisinin düzenleneceğini dair duyuru yayınlandı. Bize valilik tarafından herhangi bir bilgi verilmedi.  Nurhak, sınırlarının değiştirilmesini kabul etmez. Ülke içerisinde,  şehir içerisinde farklı partiden diye bir ilçenin sınırları değiştirilemez.  Umarım duyuru doğru değildir. Kahramanmaraş Valiliği bir açıklama yapmak zorundadır.”

‘Sınırlarda oynamanın hiç bir mantığı yok’ diyen Başkan Bozan, sözlerini, “Bırakın Nurhaklı, Çağlayanceritli, Ekinözülü, Gölbaşılı hayvancılık yapan vatandaşlarımız kardeşçe kullansın” çağrısı ile sonlandırdı.

Bebeğini yanlışlıkla fırına koyan anne katil oldu! Bebeğini yanlışlıkla fırına koyan anne katil oldu!