Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulu hafta sonu gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla hizmet binası Mimar Başak Cengiz Seminer salonunda gerçekleşen genel kurulun ilk gününde yönetim kurulu faaliyet raporu, mali rapor okunarak üyelerin onayına sunuldu.

Seçimlere tek aday olarak giren mevcut başkan Yunus Emre Kaçamaz yeni dönemde de başkan seçildi. Genel Kurulda söz alan Başkan Yunus Emre Kaçamaz, yeni dönemde “dijitalleşme” vurgusu yaptı.  Mimarlık mesleğine bu dönemde prestij kazandırmak için çalıştıklarını ve mimarları bir araya getirip sorunları beraber çözmeye çalıştıklarını belirten Kaçamaz, mesleki standardı sağladıklarını söyledi. Kaçamaz şunları kaydetti: “Göreve geldiğimiz 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayan zorlu pandemi süreciyle bu dönemimizi bitirdik. Bu zorlu sürece rağmen çok güzel 2 yıl geçirdik. 2 yılda mimarlık ve mesleğimiz adına güzel kazanımlar sağladık. Kahramanmaraş Mimarlar Odası olarak mesleğimizi ve meslektaşlarımızı özne alan anlayışla hareket ederek şehrimizde mimarlık mesleğine prestij kazandırmaya çalıştık. Hedeflerimiz arasında yer alan; meslektaşlarımızın karar ve yönetimde aktif şekilde yer alması, mimarlık ortamının iyileştirilmesi, kent ve kentli halkının savunulması, yerel yönetimler ve kurumlar arasındaki ilişkilerin sağlanması gibi başlıca konuların üzerinde durarak bunları hayata geçirdik. Pandemi sürecinin zorluğuna rağmen meslektaşlarımızla ikili görüşmeler yaparak denetim sayısının son 10 yılın en yüksek sayısı olmasını sağladık. Resmi Gazete de yayınlanan asgari hizmet tarifesi çerçevesinde; bir yandan haksız rekabetin önüne geçerek, diğer yandan meslektaşlarımızın hizmetlerinin karşılığını eksiksiz alabilmesi için çalışmalar yaptık. Bu çerçevede fiyat tarifesinde çok ciddi iyileştirmeler sağladık. Serbest çalışan meslektaşlarımız ile kamuda çalışan meslektaşlarımız arasında köprü oluşturup, problemlerin çözülmesi hususunda tarafsız bir şekilde katkı sunduk. Üyelerimiz ile bir araya gelerek mesleki problemlerimiz ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulunduk. Yeni mezun meslektaşlarımız ile bir araya gelerek onların sektöre adapte olabilmesi için odamızda çeşitli seminerler ve etkinlikler düzenledik. Çeşitli firmalar ile indirim protokolü imzaladık. Üyelerimizin daha kaliteli ve ucuz hizmetler almasını sağladık. Biz çalışmalarımızda mimarlığı ve mimarları özne olarak benimsedik. Güncel siyasi tartışmalardan uzak durup, mesleğimizi ve meslektaşlarımızın çalışma ortamı ve hayat standardını artırmak için çalıştık.

BU ŞEHİRDE MİMARLAR ODASININ DAHA FAZLA SESİ ÇIKACAK

Yeni dönemde artık mimarlar odasının dijitalleşmesi gerekmektedir. Bunun için Kahramanmaraş’ta gerekli altyapı çalışmaları için görüşmelere başladık. Biz bu dijitalleşmenin artık genele yayılıp, sürekli gelişmesini istiyoruz. Meslek yasasının daha sık konuşulması, meslek yasasının bir an önce meclisten geçmesi, genel merkezde yapılacak olan seçimde bunların artık hedef olması gerektiğini düşünüyorum. Meslek Yasasını yeni mezun arkadaşların daha fazla dillendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Şehirde daha etkin bir odanın olmasını hedefliyorum. Mimarlar Odası’nın bu şehirde daha çok sesinin çıkması gerektiğini söylüyoruz ve yeni dönemde hedefliyoruz. Mimarlar Odası’nın artık güncel siyasi konulardan, kısır çekişmelerden uzak kalmasını hedefliyorum. Artık Mimarlar Odası’nın daha hızlı kararlar alan, üyesini özne alan, güncel kalabilen bir yapıya dönüşmesini hedefliyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları kendi şehrimizde yapmaya başladık. Gücünü üyelerinden alan ve üyelerinin arkasında duran bir oda olduk. Yeni dönemde de gücünü üyesinden alan, üyesinin arkasında duran bir yapı sağlayacağız.”

Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi 7. Dönem Yönetim Kurulu

Yunus Emre Kaçamaz

Mustafa Akyol

Nilüfer Canbolat

Elif Sezi Aydın

Abdüssamed Yiğitoğlu

Davut Atıcı

Dilara Yönder Baltacı

Behiç Selçuk

Ahmet Gebel

Sema Oruç

Şükrü Abidin Demir

Bıçaklanarak yaralanan adam bankta horlayarak uyuya kaldı Bıçaklanarak yaralanan adam bankta horlayarak uyuya kaldı

Mustafa Kemal Özen

Oğuz Fahri Torun

Muhammet İkbal Kırmızıkaya