İşsizlik nedeniyle 2000'li yıllara kadar göç veren ilçe, sanayinin gelişmesiyle göç almaya başlarken faaliyete giren fabrikalar çalıştıracak işçi bulmakta güçlük çekiyor.

Neredeyse haftanın her günü belediye hoparlör sisteminden "Fabrikalarda çalıştırılmak üzere bay-bayan elemanlar alınacaktır." anonslarının duyulduğu ilçedeki çoğu fabrikada da işçi alım ilanına ilişkin tabelalar dikkati çekiyor. OSB Başkanı Osman Okumuş, sıfır işsizlik hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Yapılan çalışmaların hızlı şekilde meyvesini aldıklarını anlatan Okumuş, ilçede işsizliğin bittiğini ve yeni faaliyete giren fabrikaların birçoğunun çalışacak işçi bulmakta zorlandığını belirtti. Okumuş, önceden göç veren ilçenin artık kendisine işçi yetiştirmekte zorlandığını ve başka illerden takviye almaya başladıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu nedenle sık sık belediye hoparlörlerinden işçi anonsu yapılıyor. Doğu Akdeniz'in en verimli ovasına da biz sahibiz yani ovayı da kesinlikle katletmiyoruz. Adana-Kahramanmaraş kara yolunun batısı sanayi bölgesi doğrusu da büyük ova Amik Ovası'nın devamı. Burada da devasa sulama projeleri ile yılda üç ürün alabilecek bir ilçe konumuna geldik. Yani sanayisiyle, hayvancılığıyla, turizmiyle, yaylalarıyla yeşile önem veren tarım arazisini kesinlikle işgal etmeyen bir bilinçle çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada gururluyuz. İşçi konusunda kesinlikle sıkıntı olmuyor, 18-19 yaşına gelen çocuklarımız burada iş imkanı bulabiliyorlar."

Kamuya 1.360 personel alınacak Kamuya 1.360 personel alınacak