TÜİK’in açıkladığı aylık ve yıllık enflasyon oranlarını gerçeklikten çok uzak olduğu dile getirilen açıklamada, “Bu yüzden kimse kimseyi kandırmasın, Yaşadığımız enflasyon rakamını olduğu gibi açıklayın” denildi.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs ayına ait enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK'e göre TÜFE’nin mayısta aylık yüzde 2.98 ve TÜFE’nin de yıllık yüzde 73.5 arttığı açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamları toplumun tüm kesimlerini doğrudan etkilemektedir. Kamu çalışanlarının ve emeklilerin enflasyon kaybı bu rakamlara göre maaşlara yansımaktadır. Memurun, asgari ücretlinin, sabit gelirli çalışanların ve emeklilerin rızkı TÜİK verilerine göre belirlenmektedir. Evimizin nafakası, emeğimizin karşılığı TÜİK'in rakamlarına bağlıdır. Ama maalesef TÜİK tarafından açıklanan aylık ve yıllık enflasyon rakamları gerçeklikten çok uzaktır.

Oysaki tükettiğimiz, kullandığımız birçok ürün hizmet ya da eşyanın fiyatında neredeyse yüzde 340’a ulaşan zamlar var. Ama TÜİK'in yıllık açıkladığı enflasyon yüzde 73,5. TÜİK'in vatandaşları doğrudan etkileyen enflasyon verilerini Hz. Ömer’in (a.s) adaleti gibi, en hassas terazide tartması gerekmektedir. Aynı marketlerde hepimiz alışveriş yapıyoruz, aynı pazarlarda hepimiz fiyatları görüyoruz. Bütün bunları ülkede herkes görüyor iken, TÜİK’in bunları tespit edememiş olması imkansızdır. Bu hesapta mutlaka işlem hatası(!) vardır.

"Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava! "Memelere özgürlük" isteyen fenomene dava!

Bu yüzden kimse kimseyi kandırmasın, Yaşadığımız enflasyon rakamını olduğu gibi açıklayın, çalışanın nafakasını kesmeye kimsenin hakkı yoktur. TÜİK’in artık elini cebimizden çekmesi gerekiyor.”